Τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία για όλη την παρέα

Ορεινή Αρκαδία: Ο ποταμός Λούσιος αστράφτει στο φαράγγι του. Αρχαίοι ναοί και παλιά μοναστήρια καθαγιάζουν τον τόπο. Ιστορικά χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστους πέτρινους ξενώνες. Η Ορεινή Αρκαδία με τα σπουδαία αξιοθέατα είναι ένας ξεχωριστός, σχεδόν «μυθικός» προορισμός στην καρδιά της Πελοποννήσου..

Ορεινή Αρκαδία: Στην καρδιά του Μαινάλου

Ονειρεύεστε να αποδράσετε στην αγκαλιά της ελληνικής φύσης; Τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, πανέμορφα κάθε εποχή του χρόνου, σας περιμένουν για να σας αποκαλύψουν λίγη από τη μαγεία τους. Καταπράσινα τοπία, μοναδική ατμόσφαιρα, παραδοσιακοί οικισμοί και εξαιρετικό φαγητό και όλα αυτά, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Aθήνα! Ακολουθείτε απλώς την εθνική οδό Αθηνών – Τριπόλεως και μετά από περίπου 2 ώρες άνετης οδήγησης (195 χλμ.) θα βρεθείτε στην καρδιά του Μαινάλου.

Τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία για όλη την παρέα

Τι να δείτε

Η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη στοιχεία πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς και έτσι οι λάτρεις του πολιτισμού θα βρουν τους δικούς τους θησαυρούς. Επισκεφθείτε την Αρχαία Γόρτυνα, ακριβώς δίπλα στην όχθη του Λούσιου ποταμού (4χλμ. από το χωριό Ατσίχωλο) με τα ιματικά λουτρά και το ιερό του Ασκληπιού αλλά και την Αρχαία Λυκόσουρα, την “αρχαιότερη πόλη του κόσμου” κατά τον Παυσανία και το Ιερό του Λυκαίου Διός στην κορυφή του Λυκαίου Όρους (18 χλμ. έξω από τη Λυκόσουρα).

Μνημεία θρησκευτικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος αποτελούν τα Μοναστήρια στο Φαράγγι του Λούσιου, λαξευμένα στους βράχους, με γνωστότερη τη Μονή Φιλοσόφου, τη Μονή Τιμίου Προδρόμου και Καλαμίου και άλλα 25 ασκηταριά τα οποία θα σας μαγέψουν.

Τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία για όλη την παρέα

Για φαγητό στην Ορεινή Αρκαδία!

 Τι να ψωνίσετε

Για όσους αγαπάτε τις γλυκές γεύσεις, εδώ θα δοκιμάσετε πεντανόστιμες δίπλες και τηγανίτες, χαλβά και υπέροχα γλυκά του κουταλιού κυρίως κάστανο και καρυδάκι που υπάρχει άφθονο στην περιοχή ενώ στη Στεμνίτσα είναι ονομαστό το γλυκού του κουταλιού καρότο. Η περιοχή επίσης φημίζεται για τις πολλές συνταγές με μήλα σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές, όπως η βυτινιώτικη μηλόπιτα με καρύδια και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο χοιρινό με μήλα και κυδώνια στην κατσαρόλα. Πριν φύγετε από την μαγευτική Αρκαδία, μην ξεχάσετε να αφήσετε λίγο χώρο στην βαλίτσα για να πάρετε μαζί σας παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής όπως γλυκό και ξινό τραχανά, χυλοπίτες, φαρδιά λαζάνια και παστό χοιρινό με μπαχαρικά.

Ορεινή Αρκαδία: Εξόρμηση στη Δημητσάνα

Συνεχίζει να λάμπει και σήμερα η Δημητσάνα. Με την ομορφιά της και τη ζωή της. «Το χωριό είναι πανέμορφο, κοντά στην Αθήνα, και έχει πολλή κίνηση», λέει η Θέφη, ιδιοκτήτρια του ξενώνα Θεονύμφη που εγκαταστάθηκε στο χωριό πριν από κάμποσα χρόνια και δεν λέει να το αφήσει. Δεν είναι η μοναδική. Ολο και περισσότεροι νέοι εγκαθίστανται χρόνο με το χρόνο στη Δημητσάνα και ασχολούνται με τη φύση και τον τουρισμό. Μάλιστα οι νέες γυναίκες του χωριού έχουν φτιάξει και σύλλογο γυναικών, μέσω του οποίου αναβιώνουν έθιμα, εκδίδουν εφημερίδα, διοργανώνουν διαγωνισμούς και διάφορα bazaar.

Τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία για όλη την παρέα

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram