Όλοι οι σταθμοί για νόστιμο φαγητό στην Ορεινή Αρκαδία

Ορεινή Αρκαδία φαγητό: Η διαδρομή, γνωστή και… χιλιοδηγημένη: Αθηνών-Κορίνθου, Κορίνθου-Τριπόλεως και, λίγο μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου, στρίβετε δεξιά προς Λεβίδι – Βυτίνα. Χαζεύοντας λόφους και ελατοσκέπαστες βουνοπλαγιές, φτάνετε στον πρώτο σταθμό αυτού του γευστικού οιδιπορικού, το Λεβίδι, απλωμένο στο ανατολικό Μαίναλο με θέα προς την πεδιάδα της Κανδήλας.

Η βουνίσια Βυτίνα

Δεύτερος σταθμός η Βυτίνα, ο όμορφος, γραφικός οικισμός, που λειτουργεί και ως ορμητήριο για γνωριμία με την ορεινή Αρκαδία. Στη διαδρομή θα αναρωτιέστε εάν θα επιλέξετε ελάφι ή κατσικάκι, ενώ φτάνοντας στο κέντρο, θα βρείτε και μία βουνίσια… ψαροταβέρνα. Στο δρόμο μπροστά στην όμορφη πλατεία θα δείτε, επίσης, παντοπωλεία με παραδοσιακά προϊόντα και μαγαζιά με αναμνηστικά. Πριν φτάσετε στη Βυτίνα, αξίζει να σταματήσετε στο χωριό Αρτεμίσιο, όπου βρίσκεται μια από τις πιο περίεργες εκκλησίες της Ελλάδας, η Αγία Φωτεινή, που η παράξενη όψη της με κίονες, καμάρες και αετώματα, «παντρεύει» την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο και τους ναούς της Ανατολής.

Ιωάννινα: Εδώ θα βρείτε το νοστιμότερο φαγητό!

Δείτε ακόμα: Όλα τα σημαντικά αξιοθέατα στην Ορεινή Αρκαδία!

Ορεινή Αρκαδία: Φαγητό στον ”Κουμπούρη”

Κρυμμένη μέσα στους καπνούς και την τσίκνα,  η ταβέρνα – ψησταριά Κουμπούρης είναι έτοιμη να σας χορτάσει με ό,τι καλό βγάζουν η σούβλα και τα κάρβουνα. Ροδοκόκκινη γουρουνοπούλα με ξεροψημένη πετσούλα, κοντοσούβλι που λιώνει στο στόμα, κοκορέτσι για να κάνετε Ανάσταση, εξοχικό, κοτόπουλα, μπιφτέκια και δύο τρεις βασικές σαλάτες, έτσι για να αλλάξει λίγο η γεύση και όλα, συνοδευμένα από χειροποίητες τηγανητές πατάτες.

Όλοι οι σταθμοί για νόστιμο φαγητό στην Ορεινή Αρκαδία

Κοντά στη μαγευτική Δημητσάνα!

Κοντά στη celebrity Δημητσάνα, ένα μικρό χωριουδάκι φιλοξενεί ένα γευστικό «διαμαντάκι». Όλα τα πιάτα εδώ φτιάχνονται με δικές τους πρώτες ύλες: κότες, μοσχαράκια και προβατίνες, λαχανικά από τον μπαξέ, φέτα δική τους, ακόμα και ψωμί. Στη Ζέρζοβα, από το παλιό σλαβικό όνομα του χωριού θα φάτε προβατίνα στη λαδόκολλα, κόκκορα με χυλοπίτες, αγριογούρουνο στον φούρνο με κονιάκ, χορτόπιτα ψημένη στον ξυλόφουρνο, μπιφτέκια μοσχαρίσια, λουκάνικο αγριογούρουνου και παστό χοιρινό με αυγά. Για ένα παραδοσιακό γεύμα, με κρασί δικής τους εμφιάλωσης ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ κατ’ άτομο.

Ορεινή Αρκαδία φαγητό: Τελευταία στάση!

Ο Δρυμώνας περιμένει να σου στρώσει τραπέζι σε ένα κτίριο περίπου 100 ετών και να σε μυήσει στην τοπική κουλτούρα. Παραδοσιακές γεύσεις «παντρεύονται» με σύγχρονες τεχνικές κάνοντας το αποτέλεσμα απόλυτα γευστικό. Εκεί θα μπορέσεις να δοκιμάσεις σπιτικές χυλοπίτες με κοκκινιστό κόκκορα, αγριογούρουνο αλλά και μελιτζάνες στο φούρνο. Μη φύγεις, εάν δε δοκιμάσεις και τα γλυκά του.

Όλοι οι σταθμοί για νόστιμο φαγητό στην Ορεινή Αρκαδία

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram