Τα best of αξιοθέατα της Ορεινής Αρκαδίας

Ορεινή Αρκαδία αξιοθέατα: Στη γη του Πάνα, στην ορεινή Αρκαδία της φυσικής ζωής και της καλής φιλοξενίας, εξερευνούμε τα χωριά που είναι παραδομένα στην αγκαλιά του Μαινάλου. Η πρώτη στάση είναι στη Βυτίνα, ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Αρκαδίας και από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν τουριστικά.

Ορεινή Αρκαδία αξιοθέατα: Γνωρίστε τη Βυτίνα

Γύρω από τη μεγάλη πλατεία, οι δρόμοι οδηγούν σε πολυτελείς ξενώνες και μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα, ενώ υπάρχουν επίσης αρκετές ταβέρνες και καλόγουστα καφέ για καλό φαγητό και χαλάρωση. Από εκεί ο δρόμος οδηγεί στην Αλωνίσταινα, έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Πελοποννήσου σε υψόμετρο 1.220 μ. Με λίγους κατοίκους και παραδοσιακή ατμόσφαιρα, προσφέρεται για βόλτες στη φύση.

Τριήμερο στη Βέροια: Οι καλύτεροι προορισμοί

Η γραφική Καρύταινα

Και έπεται η Καρύταινα. Το ιστορικό χωριό είναι και ένα από τα πιο γραφικά της περιοχής. Χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, έχει πετρόχτιστα αρχοντικά, καλντερίμια και πολλά αξιοθέατα, όπως το μεσαιωνικό κάστρο και οι βυζαντινές εκκλησίες. Αξίζει να δείτε επίσης το παλιό ερειπωμένο γεφύρι της Καρύταινας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ψηλή καινούργια γέφυρα.

Ορεινή Αρκαδία αξιοθέατα και δραστηριότητες

Με μήκος 15 χλμ. και πλάτος περίπου 2 χλμ., το φαράγγι του Λούσιου είναι από τα πιο εντυπωσιακά της χώρας. Ο Λούσιος συναντά τον Αλφειό ποταμό, ενώ εισόδους για το φαράγγι θα βρείτε κοντά στη Δημητσάνα και στο χωριό Ελληνικό. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι μοναδική εμπειρία, αφού όλη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί χώρος υψηλής οικολογικής προστασίας λόγω του φυσικού κάλλους, της πανίδας και της χλωρίδας. Ο Λούσιος είναι ιδανικός επίσης για όσους αγαπούν το ράφτινγκ αλλά και για όσους θα ήθελαν να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το σπορ!

Τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία για όλη την παρέα

Ο ιστορικός ”Κοσμάς”

Ο Κοσμάς του δήμου Νότιας Κυνουρίας στην ορεινή Αρκαδία είναι από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου. Το χωριό Κοσμάς είναι χτισμένο στις νοτιοανατολικές παρυφές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1150 μ. σε καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο, με υπέροχα ελατοδάση και ένα μεγάλο δάσος από καστανιές. Παντού άφθονα νερά, πηγές και ρεματιές, μια παρθένα φύση σε όλο της το μεγαλείο ενώ είναι ένα από τα 41 χωριά της ορεινής Αρκαδίας που έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί οικισμοί, λόγω της αναλλοίωτης εικόνας που έχει διατηρήσει από το παρελθόν αλλά και του τοπικού χαρακτήρα.

Ο Κοσμάς απέχει 50 χιλιόμετρα από τον Τυρό, 32 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο, 24 χιλιόμετρα από την Σκάλα και 57 χιλιόμετρα από την Σπάρτη και βρίσκεται στο δρόμο που συνδέει τους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας. Η διαδρομή από το Λεωνίδιο είναι συναρπαστική. Ο δρόμος διασχίζει πρώτα το επιβλητικό φαράγγι του ποταμού Δαφνώνα, όπου συναντάμε το μοναστήρι της Παναγιάς της Έλωνας και στη συνέχεια ανεβαίνει στον Πάρνωνα και μπαίνει σε ένα πανέμορφο ελατόδασος.

Τα best of αξιοθέατα της Ορεινής Αρκαδίας

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram