Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις αν έρθεις στην Καβάλα

Καβάλα αξιοθέατα: Η πόλη της Καβάλας έχει να σας προσφέρει πολλά και μάλιστα θα δείτε και πολλά. Σας περιμένουν πολλές δραστηριότητες που θα σας προσφέρουν όμορφες στιγμές και έντονες συγκινήσεις. Κάνοντας την βόλτα σας μέσα στην πόλη της Καβάλας θα πέσετε πάνω σε όμορφα κτήρια και αξιοθέατα, που πραγματικά θα πρέπει να επισκεφτείτε. Παρακάτω φτιάξαμε για εσάς έναν οδηγό για εσάς!

Καβάλα αξιοθέατα: Οι Καμάρες

Οι Καμάρες, όπως είναι γνωστό το Παλαιό Υδραγωγείο, είναι ένα καλά διατηρημένο υδραγωγείο στην πόλη της Καβάλας και ένα από τα χαρακτηριστικά της. Οι Καμάρες κατασκευάστηκαν για να γεφυρώσουν τη χερσόνησο της Παναγίας από τα απέναντι υψώματα και να την υδροδοτήσουν. Το νερό ξεκινούσε από την πηγή, που βρίσκεται σε ύψος 400 μέτρων και είναι γνωστή ως «Μάνα του Νερού» ή «Τρία Καραγάτσια» ή «Σούμπασι». Ακολουθούσε μία διαδρομή 6,5 χλμ, για να φτάσει τελικά στις Καμάρες και να υδροδοτήσει τη χερσόνησο της Παναγίας.Έτσι το νερό έφτανε στις δημόσιες δεξαμενές, στα λουτρά και στα ιδρύματα της παλιάς πόλης και έκανε τον οικισμό βιώσιμο.

Must visit μέρη για φαγητό στην Καβάλα

Καβάλα φαγητό

Οικία Μεχμέτ Αλή

Περπατώντας λίγο πιο πάνω από το Ιμαρέτ, θα συναντήσετε και το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, γνωστό και ως οικία του Μωχάμετ Άλη. Ένα πανέμορφο οικοδόμημα που χτίστηκε το 1720. Με εμβαδόν 330 τ.μ., ήταν το μεγαλύτερο σπίτι στην πόλη της Καβάλας εκείνη την εποχή. Παραμένει αναλλοίωτο από το πέρασμα του χρόνου και σώζεται μέχρι σήμερα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Έχει δύο ορόφους, χαμάμ και δυνατότητα θέρμανσης. Βρίσκεται σε τέτοια θέση, ώστε να έχει πανοραμική θέα απ’ όλες τις πλευρές. Έχει έναν μεγάλο κήπο στον οποίο φυλάσσεται μέχρι και σήμερα κομμάτι από τον τάφο της μητέρας του Μεχμέτ Αλή. Σήμερα χρησιμοποιείται σαν μουσείο και είναι ανοιχτό στους επισκέπτες για ξενάγηση στους χώρους του.

Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις αν έρθεις στην Καβάλα

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων

Πρόσωπα που έχουν αγαπηθεί και σφράγισαν εποχές μέσα από τη ζωή και το έργο τους πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο μουσείο δημιουργός του οποίου είναι ο Θεόδωρος Κοκκινίδης. Ο ίδιος σε ηλικία 16 ετών ολοκλήρωσε το πρώτο του κέρινο έργο, το ομοίωμα του Michael Jackson ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το ομοίωμα της Τζένης Καρέζη.

Καβάλα αξιοθέατα: Η Παλιά Πόλη

Εάν βρεθείτε στην πόλη της Καβάλας ένας περίπατος στα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένος. Ξεκινώντας από το όμορφο σκιερό χώρο της πλατείας Καραολή ανεβείτε την οδό Πουλίδου περάστε από το Ιμαρετ και την αυλή του Μεχμέτ Αλή και φτάστε μέχρι τον φάρο ώστε να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα. Ολοκληρώστε τη διαδρομή σας έχοντας ως προορισμό το κάστρο και το παλιό υδραγωγείο (Καμάρες) που βρίσκεται προς την άλλη μεριά της πόλης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα συναντήσετε πολλά γραφικά εστιατόρια και ταβέρνες που εξειδικεύονται στο ψάρι και σε κάθε είδους θαλασσινά που αφθονούν στην περιοχή. Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα στην πόλη:

Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις αν έρθεις στην Καβάλα Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις αν έρθεις στην Καβάλα Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις αν έρθεις στην Καβάλα

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram