Διακοπές στην Καβάλα: Η Γαλάζια Πολιτεία!

Καβάλα: «Γαλάζια πολιτεία» με κρυστάλλινες ακτές, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνά. Χτισμένη αμφιθεατρικά κατά μήκος της θάλασσας, στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, τα αξιοθέατα της Καβάλας σας προκαλούν να τα ανακαλύψετε!

Καβάλα: Ζωντανή πόλη!

Ζωντανή πόλη που ζει και αναπνέει στους ρυθμούς της μακραίωνης ιστορίας της, του παρόντος αλλά και του μέλλοντος ως το πλέον ανεπτυγμένο αστικό κέντρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με ένα μεγάλο λιμάνι και μία μαρίνα σύγχρονων προδιαγραφών, αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα αλιευτικά κέντρα της χώρας.

Λίγη ιστορία

Η γεωγραφική της θέση, το φυσικό της λιμάνι αλλά και η γειτνίαση με το χρυσοφόρο Παγγαίο όρος την καθιστούν μία από τις αρχαιότερες παραλιακές πόλεις της ευρύτερης περιοχής, με τα ίχνη της να χάνονται στα βάθη της προϊστορίας. Σε αυτήν την πόλη ο Απόστολος Παύλος φτάνει για να διδάξει για πρώτη φορά το μήνυμα του χριστιανισμού στην Ευρώπη το 49 μ.Χ. και βαφτίζει στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη τη Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή. Στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η πόλη ισοπεδώθηκε και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και από τον 18ο αιώνα μ.Χ. ξανάγινε σημαντικό εμπορικό λιμάνι, αποκτώντας τη σημερινή, σύγχρονη όψη της.

Διακοπές στην Καβάλα: Η Γαλάζια Πολιτεία!

Καβάλα παραλίες

Πού να μείνετε

Το Esperia Hotel 3 αστέρων βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην πανέμορφη Καβάλα και προσφέρει θέα στην παραλία της Ραψάνης. Διαθέτει ηλιόλουστη βεράντα, καθώς και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους. Όλα τα μοντέρνα δωμάτια και σουίτες περιλαμβάνουν κλιματισμό, απλή τηλεόραση ή τηλεόραση επίπεδης οθόνης με δορυφορικά κανάλια και θυρίδα ασφαλείας. Διαθέτουν επίσης μίνι μπαρ και ιδιωτικό μπάνιο με στεγνωτήρα μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με ελληνικό πρωινό που σερβίρεται σε μπουφέ, στην τραπεζαρία του καταλύματος. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν μεσογειακά πιάτα στο εστιατόριο του Esperia. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις Καβαλιώτικο φαγητό σε ένα από τα πολλά στέκια της πόλης.

Διακοπές στην Καβάλα: Η Γαλάζια Πολιτεία!

Καβάλα-Παναγία

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Παναγία είναι το κάστρο και η ακρόπολη, το Ιμαρέτ και ο παλιός φάρος στο τέρμα της Θεοδώρου Πουλίδου κάτω από τον οποίο υπάρχουν τα βράχια της Παναγίας. Κομβικό σημείο στην παλιά πόλη είναι η πλατεία του Μωχάμετ Άλι. Στο κέντρο υψώνεται το άγαλμά του, ανάμεσα στο κονάκι του και στην εκκλησία της Παναγίας. Η τελευταία κτίστηκε μετά το 1965 πάνω στην παλιότερη μεταβυζαντινή τρίκλιτη βασιλική. Το ορειχάλκινο άγαλμα του έφιππου Μωχάμετ Άλι, έγινε κατά τη μεταφορά του αιτία να ανοίξει η σημερινή Θ. Πουλίδου (άλλοτε Ζαλόγγου). Το κονάκι (το σπίτι της οικογένειάς του), είναι κτισμένο στα τέλη του 18ου αιώνα.

Διακοπές στην Καβάλα: Η Γαλάζια Πολιτεία!

Γνώρισε τις εντυπωσιακές καμάρες

Είναι το πιο αναγνωρίσιμο σημείο της Καβάλας, κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο. Αποτελούν τμήμα ενός μεγάλου συστήματος ύδρευσης του τότε άνυδρου βράχου της Παναγίας, όπου ήταν κτισμένη η αρχαία και μεσαιωνική πόλη. Είχε μήκος 6.400 μέτρων και ανοιχτή ροή κάτι που δείχνει ότι λειτουργία του δε βασιζόταν σε αρχές συγκοινωνούντων δοχείων, αλλά στις πολύ καλά μελετημένες κλίσεις. Τη σημερινή του μορφή πήρε την εποχή του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς (1520-1530). Επάνω στις Καμάρες θα δείτε σήμερα «κολλημένα» κάποια προσφυγικά σπιτάκια, τα οποία έχουν αναστηλωθεί και βαφτεί. Κοντά τους υπάρχει μεντρεσές και απέναντι μερικά από τα παλιά μαγαζάκια του 20ου αιώνα με χαρακτηριστικές ξυλοκατασκευές.

Διακοπές στην Καβάλα: Η Γαλάζια Πολιτεία!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram