Τα δημοφιλέστερα μέρη στη Μακεδονία

Η Μακεδονία είναι το μεγαλύτερο σε έκταση γεωγραφικό διαμέρισμα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας, της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. Τα σύνορά της, είναι η ΠΓΔΜ (FYROM) και η Βουλγαρία στα βόρεια, ανατολικά η Θράκη, στα νότια η Θεσσαλία και το Αιγαίο Πέλαγος και δυτικά η Ήπειρος και η Αλβανία. Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία θα σας αφήσουν μαγεμένους και θα θέλετε να επισκέπτεστε την πόλη ξανά και ξανά!

Λίγα λόγια

Τη Μακεδονία, απαρτίζουν οι νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών και Πιερίας.καθώς και τα νησιά της,η Θάσος και η Αμμουλιανή. Η Θεσσαλονίκη,είναι η μητρόπολη της Μακεδονίας,η ”συμπρωτεύουσα” της Ελλάδας και το οικονομικό,διοικητικό και εμπορικό κέντρο ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Στη γη της Μακεδονίας έχει βρεθεί ανθρώπινο κρανίο 200 χιλιάδων ετών, στο σπήλαιο των Πετραλώνων, και νεολιθικός οικισμός, στην περιοχή της Καστοριάς. Εσείς απλά θα επιλέξετε πόσο πίσω θέλετε να… γυρίσετε το ρολόι σας. Η επιστροφή στο παρόν θα είναι εξίσου ευχάριστη. Διασκεδάστε  και απολαύστε τον ευρωπαϊκό αέρα της Θεσσαλονίκης. Της πόλης που αγαπά τη θάλασσα και που η θάλασσα την λατρεύει προσφέροντας στη νύφη του θερμαϊκού την καλύτερή της αγκαλιά.

Τα δημοφιλέστερα μέρη στη Μακεδονία

Μακεδονία αξιοθέατα

Μακεδονία προορισμοί

Βέροια: Για πολλούς η «Μικρή Ιερουσαλήμ», χάρις στις βυζαντινές εκκλησιές και τα θρησκευτικά μνημεία από τα χρόνια του Αποστόλου Παύλου. Είναι ο τόπος που συναντήθηκε για πρώτη φορά η χριστιανική πίστη με τους Θεούς του Ολύμπου. Tο «Βήμα του Απ. Παύλου», έμεινε να θυμίζει στις επόμενες γενιές το ακριβές σημείο της πρώτης διδασκαλίας. Η Βέροια έχει κτιστεί σε έναν προνομιακό τόπο. Περιβάλλεται από το Βέρμιο, τα Πιέρια Όροι ενώ το έδαφός της έχει σμιλευθεί από τα νερά του ποταμού Αλιάκμονα. Λίγο πιο βόρεια, πιο κοντά στο Σέλι και τα Πηγάδια βρίσκεται η Νάουσα. Η άλλη σεβαστή «κυρία» της κοιτίδας της αρχαίου Mακεδονικού πολιτισμού. Δυτικά ψηλά βουνά, ανατολικά εύφορες πεδιάδες και ανοιχτές θάλασσες. Το σημείο στρατηγικό. Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τα δημοφιλέστερα μέρη στη Μακεδονία

Μακεδονία: Ταξίδι στην Πέλλα

Μπορεί η Πέλλα να μην βρέχεται από τη θάλασσα, αλλά το υδάτινο στοιχείο είναι κυρίαρχο σε αυτόν τον ακριτικό νομό της χώρας μας. Λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες κυριαρχούν στο τοπίο, ακόμη και μέσα στην πόλη της Έδεσσας. Σε έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό (από το «χέρι» της φύσης) με τα ψηλά βουνά και τα καταπράσινα λιβάδια.

Στην Έδεσσα από τον Ψηλό Βράχο μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στον απέραντο κάμπο που ανοίγεται μπροστά από την μακεδονική πόλη. Το Πάρκο των Καταρρακτών είναι το κύριο αξιοθέατο, αλλά αξίζει να περπατήσετε και στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Οι εικόνες θυμίζουν το οθωμανικό παρελθόν, όπου ξεχωριστή θέση είχε η χριστιανική γειτονιά με τα περίτεχνα αρχοντικά των πλούσιων οικογενειών. Αν θέλετε να συνεχίσετε την «κατάδυση» στην ιστορία συνεχίστε το ταξίδι σας στην αρχαία Πέλλα, την πρωτεύουσα του Μακεδονικού Κράτους. Και πριν ανεβείτε στον Άγιο Αθανάσιο και το Καϊμακτσαλάν κάντε μια βόλτα στη λίμνη Βεγορίτιδα. Εκεί που ο χρόνος δεν έχει σημασία. Ένας τόπος όπου απλά η ζωή απολαμβάνει το αέναο ταξίδι της.

Τα δημοφιλέστερα μέρη στη Μακεδονία

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram