Must visit μέρη για φαγητό στην Καβάλα

Καβάλα φαγητό: Η Καβάλα φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια  και τους ψαρομεζέδες της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί στα υπόλοιπα φαγητά. Η μεγάλη μου αγάπη είναι το καλό φαγητό γι’αυτό και πάντα δοκιμάζω όλες τις γεύσεις ακόμη κι αν δεν είναι του γούστου μου.

Καβάλα φαγητό: Η ”πλούσια” ανατολική Μακεδονία

Η Ανατολική Μακεδονία είναι ένας πλούσιος τόπος. Στον μεγάλο κάμπο ανάμεσα στη Δράμα και την Καβάλα, αλλά και ανατολικά στον κάμπο της Χρυσούπολης παράγονται προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα και γεύση. Αρκετά από αυτά, όπως οι ντομάτες, τα σταφύλια, οι πιπεριές κ.λπ. εντάσσονται στον γενικό κατάλογο των προϊόντων που βρίσκουμε και σε άλλες περιοχές. Υπάρχουν όμως και προϊόντα, όπως τα σπαράγγια, οι λωτοί, τα σαλιγκάρια, το αμπέλι (εξαιρετικά τα κρασιά, το τσίπουρο και το ούζο), που δίνουν μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία στην τοπική παραγωγή και η οποία συμπληρώνεται με το ελαιόλαδο και τις ελιές της Θάσου, αλλά και το μέλι του Παγγαίου.

Must visit μέρη για φαγητό στην Καβάλα

Ο Τσαλαπετινός

Rib- eye με νιόκι με ροκφόρ, μπέργκερ με country πατάτες, φιλέτο κοτόπουλου αλλά και scrambled eggs για πρωινό και σπιτικό cheesecake. Ο Τσαλαπετεινός είναι ανοιχτός όλη μέρα για καφέ, πρωινό, σνακ, φαγητό και ποτό μέχρι αργά το βράδυ. Ακόμη, μην παραλείψεις να δεις τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Καβάλα!

Η Καβαλιώτικη παραδοσιακή κουζίνα

Η κουζίνα της Καβάλας είναι η μεταφορά στο πεδίο της γεύσης μιας πλούσιας ιστορίας, στην οποία πρωταγωνιστές ήταν οι εύποροι καπνέμποροι με τις διεθνείς διασυνδέσεις τους και την επιρροή τους στο γίγνεσθαι της πόλης, σε συνδυασμό με την πολύχρωμη αστική τάξη της Καβάλας. Έλληνες, Οθωμανοί, Εβραίοι και Αρμένιοι έδιναν τον τόνο στη λειτουργία της πόλης και φυσικά και στη γαστρονομία της. Η άφιξη των προσφύγων εμπλούτισε το ήδη πολύχρωμο μωσαϊκό και έβαλε στο παιχνίδι και τα προϊόντα της θάλασσας, χάρη στους δεινούς ναυτικούς πρόσφυγες από τον Τσεσμέ. Η επιρροή τους υπήρξε καταλυτική για το γευστικό τοπίο της πόλης.

Ιωάννινα: Εδώ θα βρείτε το νοστιμότερο φαγητό!

Καβάλα φαγητό: Το Μπαλαούρο

Το θεωρώ από τα καλύτερα μαγαζιά της Καβάλας, στα παλιά Σφαγεία. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικό, το service γρήγορο και η θέα με τα καραβάκια στο λιμανάκι σε κάνει να  νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο νησάκι του Αιγαίου. Τα ψάρια είναι φρέσκα και μπορείς να τα διαλέξεις εσύ, ενώ οι ψαρομεζέδες θα σε τρελάνουν. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις, σαρδέλες ψητές, μύδια αχνιστά και τηγανιτές γαρίδες.

Στις Καστανιές

Εδώ θα βρεις το σούπερ παραδοσιακό φαγητό παντρεμένο με τα πιο αγνά υλικά! Πέτρα, ξύλο και τζάκι και στο εξωτερικό μια τεράστια αυλή με πλατάνια. Η οικογενειακή επιχείρηση σερβίρει κατσικάκι και γουρουνόπουλο στη γάστρα, κρεατικά της ώρας και χειροποίητα ορεκτικά, όπως τα σαρμαδάκια Νικήσιανης. Μην το χάσεις!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram