Μακεδονία: Διακοπές στην πανέμορφη Δράμα!

Η Δράμα δεν διαλαλεί την ομορφιά της. Περιμένει σαν ταπεινή οικοδέσποινα να περάσετε το κατώφλι της, για να σας αποκαλύψει τις χίλιες δυο της χάρες. Εδώ, καθώς αγναντεύετε το όρος Φαλακρό, θα δείτε εικόνες Ελλάδας αυθεντικές, θα βιώσετε εμπειρίες γνήσιες: άνθρωποι ανοιχτόκαρδοι θα σας μυήσουν στις ομορφιές της. Τα αξιοθέατα στη Δράμα και οι φιλικοί άνθρωποι σε περιμένουν!

Αξέχαστες διακοπές στη Δράμα

Η Δράμα αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για εκδρομή και εξορμήσεις στην Ανατολική Μακεδονία. Από τη μία η πόλη με χαρακτήρα επηρεασμένο από δύση και ανατολή και από την άλλη οι δραστηριότητες και τα αξιοθέατα στα περίχωρα του νομού γοητεύουν τον επισκέπτη. Ξενοδοχεία και στέκια διασκέδασης δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για διακοπές που μένει αξέχαστες. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις στη Δράμα!

Μακεδονία: Διακοπές στην πανέμορφη Δράμα!

Το μαγευτικό τοπίο

Οι απλωσιές της Ανατολικής Μακεδονίτικης πεδιάδας, καθώς εισχωρούν ανάμεσα στα δάχτυλα που σχηματίζουν οι απολήξεις των βουνών, δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο. Στο βορρά ορθώνεται σαν γιγάντιο τείχος ο βράχινος όγκος του Φαλακρού όρους. Ανατολικά οι αλλεπάλληλες πτυχώσεις της Ροδόπης και δυτικά η μοναχικά χιονισμένη παρουσία του Μενοικίου όρους καθορίζουν την ιδιόμορφη τοπιογραφία της περιοχής. Κάπου εκεί λοιπόν, ανάμεσα στα λευκά κορφοβούνια και το ίσωμα του κάμπου, η πόλη της Δράμας αναζητά τους δικούς της ορίζοντες.

Δράμα: Οι δρόμοι του κρασιού

Παράλληλα, αρκετά από αυτά εξάγονται σε τρίτες χώρες, πράγμα που δείχνει την ποιότητα των συγκεκριμένων κρασιών. Εντυπωσιακά αρωματικά κρασιά δημιούργησαν πολύ γρήγορα φανατικό κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μονοπωλώντας σε πολλές περιπτώσεις τις προτιμήσεις του οινόφιλου κοινού. Για το λόγο αυτό, η Δράμα αποτελεί τμήμα της Διαδρομής του Κρασιού του Διονύσου, μιας από τις διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας.

Ήδη λειτουργούν στη Δράμα υποδειγματικές οινοποιητικές μονάδες που βασίζουν την παραγωγή τους σε ιδιόκτητους αμπελώνες, στους οποίους καλλιεργούνται εξαιρετικές ποικιλίες κρασοστάφυλων. Πιο κάτω παρατίθενται μερικά από τα γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής, τα οποία είναι πρόθυμα να δεχθούν το κοινό και να το ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις τους:

Μακεδονία: Διακοπές στην πανέμορφη Δράμα!

Μία αξέχαστη βόλτα στη φύση

Από το χωριό Κοκκινόγεια ακολουθείτε τις πινακίδες για το σπήλαιο Αγγίτη, που βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό, σε τοποθεσία κατάφυτη από πλατάνια. Το ποτάμι αναπηδά γάργαρο και ορμητικό από μια τρύπα στο βράχο και αμέσως σχηματίζει πλατιά κοίτη. Ολόγυρα ο τόπος είναι καλαίσιητα διαμορφωμένος και οργανωένος να δεχτεί τους όλο και αυξανόμενους επισκέπτες.

Το σπήλαιο –ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που διασχίζει ποτάμι- έχει εξερευνηθεί σε βάθος 8,5 χλμ. από ομάδα Γάλλων σπηλαιολόγων, ενώ στο κοινό έχουν παραδοθεί συνολικά 500 μέτρα. Σε όλοι το μήκος της διαδρομής, τους επισκέπτες συντροφεύει ο ποταμός με νερά ρηχά και κρυστάλλινα. Ήπιος φωτισμός και φαρδύ επίπεδο μονοπάτι προδιαθέτουν για μια αξέχαστη βόλτα.

Μακεδονία: Διακοπές στην πανέμορφη Δράμα!

Γνωρίστε την μαγευτική Ονειρούπολη στη Δράμα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram