Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός με αξιοθέατα για τη Δράμα!

Δράμα αξιοθέατα: Όμορφη πόλη και φιλόξενη, με γραφικές γειτονιές, ευρύχωρες πλατείες, χώρους πρασίνου και καλοσυντηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό αλλά και για φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες εξορμήσεις στην ανόθευτη φύση. Το φαγητό στη Δράμα δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει και τα τοπία που θα δεις θα σου μείνουν αξέχαστα!

Δράμα: Αξιοθέατα και αρχαιολογία

Αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ότι στο χώρο της σύγχρονης πόλης υπήρχε ο οικισμός Δύραμα ή Ύδραμα, όπου από το πλήθος των θεών του ελληνορωμαϊκού πανθέου και των τοπικών θεών που λατρεύονταν στην περιοχή (Aπόλλωνας, Άρτεμις, Ίσιδα, Hρακλής) ξεχώριζε ο Διόνυσος, και κατά τους βυζαντινούς χρόνους πόλη με την πιθανή ονομασία «Δραβήσκος». Στη μεσοβυζαντινή εποχή (9ος-13ος αι.) η Δράμα, οχυρωμένη με κάστρο, ήταν εμπορικός και στρατιωτικός κόμβος.

Στα τέλη του 19ου αι. η παραγωγή και το εμπόριο καπνού, η λειτουργία του σιδηρόδρομου (1895) και η βελτίωση του οδικού δικτύου προς το λιμάνι της Καβάλας οδήγησαν στην αύξηση του πληθυσμού και την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας. Στις αρχές του 20ού αι. η Δράμα γνώρισε τη βουλγαρική κατοχή και συμμετείχε στον Μακεδονικό Αγώνα. Απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό την 1η Ιουλίου του 1913. Απέχει 650 χλμ. BA από την Aθήνα και 150 χλμ. BA από τη Θεσσαλονίκη.

Μακεδονία: Διακοπές στην πανέμορφη Δράμα!

Ραντεβού στην Ονειρούπολη!

Τα τελευταία 7 χρόνια η Δράμα τείνει να ταυτιστεί με το μοναδικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό που στήνεται στο κέντρο της πόλης στα πλαίσια της “Ονειρούπολης”. Η Ονειρούπολη αφορά ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και happenings που μεταφέρουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα σε μικρούς και μεγάλους ταξιδεύοντας τους πραγματικά σε παραμυθένιους κόσμους.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις αρχές του Δεκέμβρη και έχοντας διάρκεια περίπου ένα μήνα τελειώνουν λίγο μετά την πρωτοχρονιά. Ως κεντρικό σημείο ορίζεται η Πλατεία Ελευθερίας και κάθε χρόνο μια ανοιχτή ομάδα δημοτικών υπαλλήλων και πολλών εθελοντών στήνουν τα ξύλινα σπιτάκια του χωριού του παραμυθιού. Το σπίτι του Αη Βασίλη, το παραμυθόσπιτο, το ατελιέ των ξωτικών, και το σπίτι της οικοπεριπέτειας είναι μόνο μερικά από τα σημεία που συγκεντρώνουν τα χαμόγελα των χιλιάδων επισκεπτών.

Ονειρούπολη: Το χωριό των Χριστουγέννων στη Δράμα

Το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας

Σήμα κατατεθέν της πόλης της Δράμας αποτελεί το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα 60 ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης, στα πλαίσια του προγράμματος Culture 2000. Καταλαμβάνει μία έκταση 60 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης ενώ πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται εκεί. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν οι Τούρκοι κατακτητές επιχείρησαν να την γκρεμίσουν για να φτιάξουν στη θέση της τζαμί, η εκκλησία σκεπάστηκε από νερό και έτσι διασώθηκε. Οι κάτοικοι πίστεψαν ότι είναι θαύμα και για αυτό το λόγο μέχρι και σήμερα τιμούν τη μνήμη της Αγ. Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου ανάβοντας κεριά πάνω σε αυτοσχέδια καραβάκια που επιπλέουν στη λίμνη, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σκηνικό.

Δράμα αξιοθέατα: Σκι και άλλες δραστηριότητες

Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Καλύπτει μια έκταση 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων με τις κεντρικές εγκαταστάσεις του να βρίσκονται στο οροπέδιο του Αγίου Πνεύματος σε υψόμετρο 1720 μέτρων και το τελευταίο σαλέ του να προσφέρει μια μοναδική θέα από υψόμετρο 2110 μέτρων.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει τέσσερις συρόμενους αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια καρέκλα και τρία baby lift, που εξυπηρετούν τις 20 και πλέον πίστες του χιονοδρομικού που το συνολικό τους μήκος ξεπερνά τα 20 χλμ. Επιπλέον ως επισκέπτες θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε σκι και καταστήματα ενοικίασης του απαραίτητου εξοπλισμού, ένα εστιατόριο χωρητικότητας 250 ατόμων,και ένα ξενώνα με δυνατότητα φιλοξενίας 80 ατόμων.

Τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία για όλη την παρέα

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram