5 εστιατόρια για γαστρονομία στη Δράμα!

Δράμα φαγητό: Θέλετε να ταξιδέψετε στην παράδοση; Να δοκιμάσετε γεύσεις μοναδικές; Να χαθείτε σε φύση ανέγγιχτη και να ζήσετε ανέμελα τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Ονειρούπολη; Κάντε ένα παραμυθένιο ταξίδι στη Δράμα, μια ονειρεμένη πόλη που τα έχει όλα!

Ραντεβού στη ”Γαλλία”

Αυθεντικό, γνήσιο μαγειριό και ο ορισμός της οικογενειακής επιχείρησης. Ο πατέρας στο σέρβις και ο νεαρός γιος στην κουζίνα να συνδυάζει τις γνώσεις του σεφ με τη μαγειρική παράδοση του μαγαζιού. Απλά και γήινα πιάτα με γεύσεις αέρινες. Φασολάδα, πρασόριζο, κοτόσουπα, μοσχαρόσουπα, παστίτσιο, λαχανοντολμάδες ονειρεμένοι και τζιγεροσαρμάδες.

5 εστιατόρια για γαστρονομία στη Δράμα!

Στου Ρούτση

Ο ορισμός της τίμιας ελληνικής, μερακλίδικης ταβέρνας είναι Στου Ρούτση. Μάστορας στις σούβλες στις οποίες στριφογυρίζουν κοκορέτσια, κοντοσούβλια, τρομερή πανσέτα γεμιστή με μανιτάρια και πιπεριές. Από την κουζίνα βγαίνουν πιάτα λαχταριστά και πρωτότυπα, σαλάτα με φρέσκια βαλεριάνα, μαγειρευτά μοσχαρίσια μάγουλα, αρνάκι γάστρας με πατάτες, λαγός στιφάδο και αν βρεθεί καλό ημιάγριο χοιρινό με λαχανικά. Στο τέλος τάρτα πραλίνα σοκολάτα ή κανταΐφι με παγωτό.

Δράμα αξιοθέατα

Δράμα φαγητό: Ροδόσταμο

Σε μοναδικές γεύσεις από την Ανατολή θα σας ταξιδέψει η ταβέρνα Ροδόσταμο με τη ζεστή της, όμορφα διακοσμημένη σάλα και το πλούσιο μενού. Μπουγιουρντί με παστουρμά, το καΐκι του σουλτάνου (κολοκύθι γεμιστό με παστουρμά και κασέρι), τα κεφτεδάκια της αρχόντισσας ψημένα στη σχάρα πάνω σε μελιτζάνα με κασέρι και ντομάτα, κεμπάπ με ντοματούλα τυλιγμένο με φύλλο στο φούρνο, το πολυτελές πιλάφι του σουλτάνου με κιμά και παστουρμά και τα υπέροχα κεμπάπια της αρχόντισσας.
Ροδόσταμο, Αγίας Βαρβάρας 13, τηλ. 25210 33889.

Μακεδονία: Διακοπές στην πανέμορφη Δράμα!

Σταθμός για γλυκό: Ο Ντίνος

Από το 1933 το ζαχαροπλαστείο Ντίνος πάει την τέχνη του γλυκού σε άλλο επίπεδο. Ολόφρεσκες πάστες, ζουμερή σοκολατόπιτα, μυρωδάτα μπισκότα, τραγανά και μελωμένα σιροπιαστά και παραμυθένιες τούρτες, που ετοιμάζονται κατά παραγγελία και μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης.

5 εστιατόρια για γαστρονομία στη Δράμα!

Δράμα: Φαγητό και καφές

Το Καφέ Ελευθερία θα σας τραβήξει την προσοχή για το όμορφο κτίριο στο οποίο στεγάζεται. Εδώ θα απολαύσετε τον καφέ σας αλλά θα το ρίξετε και στις μπύρες και στα μεζεδάκια. Τις μέρες των γιορτών θα υπάρχει και απεριτίβο Σάββατο μεσημέρι με δραμινά κρασιά και νόστιμες μπουκιές από ντόπια προϊόντα.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram