Η Λίμνη Δόξα είναι η ομορφότερη της χώρας μας!

Λίμνη Δόξα: Για να την προσεγγίσουμε, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που ξεκινά από τα Μεσαία Τρίκαλα και κατευθύνεται προς Καρυά. Βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο έπειτα από μια διαδρομή στα βουνά, θα στρίψουμε αριστερά, με κατεύθυνση προς Γκούρα, Φενεό και Τεχνητή Λίμνη Δόξα. Βρισκόμαστε ανάμεσα στις δασωμένες πλαγιές της Ζήρειας και του Χελμού. Το φαγητό στη Λίμνη Δόξα είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του, αφού θαυμάσετε το φυσικό τοπίο!

Η μαγευτική Λίμνη Δόξα

Από τις όχθες της λίμνης εύκολα προσεγγίζεται το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (17ος αι.), με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες και οκτάπλευρο τρούλο. Βρίσκεται φωλιασμένο σε δασωμένη πλαγιά και απολαμβάνει φανταστική θέα. Τα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε εδώ Κρυφό Σχολειό. Σίγουρα, θα δοκιμάσουμε το παραδοσιακό γλυκό τριαντάφυλλο!

Η Λίμνη Δόξα είναι η ομορφότερη της χώρας μας!

Πρόταση διαμονής

Το ξενοδοχείο καταφύγιο Ερμής στα Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία μέσα στο ελατόδασος, περιτριγυρισμένο από την ομορφιά του ορεινού τοπίου. Το Καταφύγιο Ερμής διαθέτει 16 ανεξάρτητα ξύλινα bungalows τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Τα ευρύχωρα δωμάτια, εξοπλισμένα με τζάκι, παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες.

Τι θα δείτε

Η τεχνίτη λίμνη Δόξα βρίσκεται στον νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στον δήμο Φενεού. Δεν διαθέτει πλούσια ιστορία αφού έχει ηλικία 20 περίπου ετών (τα έργα κατασκευής ολοκληρώθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990!) αλλά εδώ και αιώνες στην ευρύτερη περιοχή η άνοδος της στάθμης του νερού από τις πλημμύρες δημιουργούσε προβλήματα αρκετές φορές, καταστρέφοντας καλλιεργήσιμες περιοχές ενώ οδήγησε και σε μεταφορά του παλαιού μοναστηρίου του Αγίου Γεωργίου στη σημερινή του θέση, αρκετά πάνω από την στάθμη της σημερινής λίμνης, στα τέλη του 17ου αιώνα!

Η Λίμνη Δόξα είναι η ομορφότερη της χώρας μας!

Χωριά και παραδοσιακοί οικισμοί

Επισκεφτείτε τα γραφικά χωριά, με την πύρινη ιστορία και τα δροσερά, ανθρώπινα χαμόγελα, θαυμάστε τα μεγάλα κι όμορφα αρχοντικά, τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, τις όμορφες πλατείες τους, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχ. Φενεού.

Περιδιαβείτε σε ειδυλλιακά τοπία, όπως ο ποταμός Όλβιος, με τις κεντημένες χρώματα κι αρώματα άπειρες ρεματιές του. Γνωρίστε την αρχαία λίμνη που γεννιέται το χειμώνα και πεθαίνει στις καταβόθρες της αργά την Άνοιξη. Θαυμάστε τη σύγχρονη τεχνητή λίμνη “Δόξα”, ακριβό καθρέπτη των ψηλών βουνών, των δασών και των δρυών που την κυκλώνουν.

Η Λίμνη Δόξα είναι η ομορφότερη της χώρας μας! Η Λίμνη Δόξα είναι η ομορφότερη της χώρας μας!

Λίμνη Δόξα: Η γραφική Γκούρα

Η Γκούρα είναι ένας οικισμός με υψόμετρο 950 μέτρα που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές της Ζήρειας στο βόρειο τμήμα της λεκάνης του Φενεού, στην πάνω κοιλάδα του ποταμού Όλβιου, 91 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορίνθου.
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της ορεινής Κορινθίας, έδρα του πρώην Δήμου Φενεού. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram