Value for money εστιατόρια στη Λίμνη Δόξα

Λίμνη Δόξα φαγητό: Διασχίσαμε, λοιπόν, τα χωριά του Δήμου Στυμφαλίας, (χωρίς να σταματήσουμε στο χωριό της χοληστερίνης, τη Στυμφαλία, όπου τα σουβλιστά γουρουνάκια περίμεναν τους επισκέπτες της Κυριακής), περάσαμε τις ανηφορικές στροφές της Καστανιάς και ξαφνικά βρεθήκαμε να αγναντεύουμε από ψηλά την ξακουστή, από αρχαιοτάτων χρόνων, πεδιάδα του Φενεού! Όμως έχει έρθει η ώρα για φαγητό;

Τοποθεσία

Το οροπέδιο του Φενεού, όπου βρίσκεται και η λίμνη Δόξα, είναι σε 850 υψόμετρο. Τα βουνά που το κυκλώνουν είναι ο Χελμός (2.338 μ.), η Κυλλήνη (2.374 μ.) και η Ντουρντουβάνα (2.109 μ.). Αυτή η ορεινή πεδιάδα έχει πολλές καρυδιές, που τις εκμεταλλεύονται για τον καρπό και το ξύλο τους, ενώ είναι φημιστή για τα φασόλια της.

Η λίμνη Δόξας είναι τεχνητή και εξυπηρετεί την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής. Μέσα της βρίσκεται το «Ποντικονήσι της Κορινθίας», μια λωρίδα γης που καταλήγει στο Παλαιομονάστηρο, το ναό του Αγίου Φανουρίου. Εκεί βρισκόταν το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Η Λίμνη Δόξα είναι η ομορφότερη της χώρας μας!

Λίμνη Δόξα: Ψώνια για το σπίτι μετά την εκδρομή

Μέλι, σταφίδες και τα «κλασικά» παραδοσιακά προϊόντα, δηλαδή τραχανά, χυλοπίτες, κρασί και γλυκά του κουταλιού. Τα καρύδια και τα ζαρζαβατικά της περιοχής είναι επίσης πολύ καλά. Τέλος, θα βρείτε καλά τυριά κι αν είστε «δικτυωμένοι», λουκάνικα και κρασί από σπίτι.

Που να φάτε

Το κουτούκι του Στάικου (Αρχαία Φενεός): Φημισμένη παραδοσιακή ταβέρνα δίπλα στη λίμνη Δόξας. Προσεγμένη ατμόσφαιρα και υπέροχη θέα στη λίμνη. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε αγριογούρουνο και χωριάτικο λουκάνικο.

Καπρί (Αρχαία Φενεός): Παραδοσιακή ταβέρνα σε ένα υπέροχο πέτρινο σπίτι, στα Καλύβια, δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο. Ο,τι πρέπει για της ώρας. Δίπλα λειτουργεί και καφέ-μπαρ.

5 εστιατόρια για γαστρονομία στη Δράμα!

Λίμνη Δόξα: Η αγαπημένη μας επιλογή για φαγητό

Τρίκρηνα: Δεν έχω φάει πιο νόστιμη μοσχαρίσια μπριζόλα. Το μέγεθος της μερίδας δεν στάθηκε ικανό να με πτοήσει, κατάφερα να τη φάω σχεδόν όλη. Η οικογενειακή ταβέρνα που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν από τη λίμνη Δόξα φημίζεται για τα καλά και νόστιμα κρεατικά της. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ό,τι σερβίρεται προέρχεται από την ιδιόκτητη φάρμα, όπου εκτρέφονται ελευθέρας βοσκής μοσχάρια, χοιρινά, αρνιά και κατσίκια. Τα ζώα βόσκουν στις πλαγιές της Ζήρειας και στον κάμπο του Φενεού και τροφοδοτούν τόσο την ταβέρνα όσο και το κρεοπωλείο της οικογένειας.

Εξίσου νόστιμα τα παϊδάκια, αλλά και το κοκορέτσι και το μπιφτέκι. Εκτός από τα ψητά, μαγειρεύουν καθημερινά και 2-3 φαγητά, μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια, αρνάκι στη γάστρα, φασολάδα. Σερβίρουν χορτόπιτες με ντόπια χορταρικά και χειροποίητο φύλλο, φάβα, τυροκαυτερή, τζατζίκι και πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι. Στο τέλος θα σας κεράσουν καρυδόπιτα σπιτική ή ρυζόγαλο.

Η Λίμνη Δόξα είναι η ομορφότερη της χώρας μας!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram