Ιωάννινα: Εδώ θα βρείτε το νοστιμότερο φαγητό!

Ιωάννινα φαγητό: Λίγο δυτική και λίγο ανατολίτικη, με μακρά ιστορία, μαγευτική φύση και αγάπη στον πολιτισμό. Αυτή είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου και το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή της. Ευκαιρία να την ανακαλύψουμε. Γνώρισε φέτος και εσύ τα Ιωάννινα!

Ιωάννινα φαγητό: Τα κρυμμένα στέκια

Δεν θα το βρεις αν δεν το ξέρεις, όµως, είναι από εκείνες τις προτάσεις που θα σου υποδείξουν σίγουρα οι ντόπιοι. Αν και «κρυµµένο», λοιπόν, σε ένα παλιό σπίτι πίσω από την κεντρική λεωφ. Δωδώνης, το Μπουκιά Μπουκιά κλείνει φέτος 10 χρόνια επιτυχηµένης παρουσίας στον γαστρονοµικό χάρτη της πόλης. Ξεχωρίζει για την προσεγµένη cozy αίθουσά του, τη φιλόξενη ατµόσφαιρα και το µενού του µε εµπνευσµένα πιάτα και µεζέδες άξιους εκφραστές της παραδοσιακής ηπειρώτικης και ελληνικής κουζίνας. Στα συν οι πληθωρικές µερίδες!

Ιωάννινα: Εδώ θα βρείτε το νοστιμότερο φαγητό!

Δες εδώ: Η λίμνη των Ιωαννίνων!

Το ”No Ties” είναι το κάτι άλλο!

Αντιπροσωπεύει την πεµπτουσία του bar food καθώς η εµπειρία του slow finger food ανάµεσα στο κρασί, την µπύρα, τα cocktails ή ένα long drink είναι το στοιχείο που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτηµα του Νο Ties στις προτάσεις της πόλης. Σε µια από τις πιο γραφικές συνοικίες των Ιωαννίνων, την ατµοσφαιρική Σκάλα, από το 2015 καλεί τους επισκέπτες να βγάλουν τις… γραβάτες του καθωσπρεπισµού και να αφεθούν σε στιγµές αυθεντικής διασκέδασης, αλλά και σε ένα µενού µε ιταλικές αναφορές, που υπογράφει ο σεφ του Accademia del Panino Vincenzo Βuongiorno!

Eκτός από λαχταριστές σαλάτες, antipasti (must τα carpaccio di vitello) και τραγανές bruschettas, εδώ οι λάτρεις της κουζίνας της γειτονικής µας χώρας έχουν να επιλέξουν ανάµεσα σε πίτσα, φρέσκια pasta (από νιόκι και tortellini µέχρι ταλιατέλες), risotti καθώς και ζουµερά φιλέτα που απολαµβάνουν ακόµα και στο bar.

Οι θρύλοι για τη Λίμνη των Ιωαννίνων!

Ιωάννινα φαγητό: Η ”πράσινη ακτή”

Φρεσκοκαπνισμένη πέστροφα, μανιταρόπιτα με φρέσκα μανιτάρια, τσίπουρο διπλής απόσταξης… Μοναδική παραφωνία σε ένα κατά τα άλλα λαχταριστό γεύμα, στο εστιατόριο «Πράσινη Ακτή», είναι τα βατραχοπόδαρα, ένα παραδοσιακό μεζεδάκι της περιοχής που μας ξενίζει αρκετά. Καθώς τρώμε, συζητάμε με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου για τη λίμνη Ιωαννίνων, που κάποτε λειτουργούσε ως τροφός του πληθυσμού και σήμερα είναι σημείο αναφοράς μιας πραγματικά ξεχωριστής πόλης που συνδυάζει τα ασυνδύαστα: το βουνίσιο τοπίο με το υδάτινο στοιχείο, τις γειτονιές με τα παλιά κεραμοσκεπή σπίτια με την -σπάνια σε πόλη- πλούσια βλάστηση, το χριστιανικό με το μουσουλμανικό και το εβραϊκό στοιχείο, η μείξη των οποίων παρουσιάζεται πολύ παραστατικά στο Δημοτικό Μουσείο, που λειτουργεί εντός του Τζαμιού του Ασλάν Πασά.

Ιωάννινα: Εδώ θα βρείτε το νοστιμότερο φαγητό!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram