Ποια αξιοθέατα να επισκεφθείς στα Ιωάννινα!

Ιωάννινα αξιοθέατα: Μία βόλτα δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων είναι ο ιδανικός τρόπος για να αρχίσεις ή να κλείσεις τη μέρα σου, ανεξαρτήτως εποχής. Στάσου για ένα καφέ ή ένα τσάι σε κάποιο παραδοσιακό καφέ, ατενίζοντας τη λίμνη. Κάπου εκεί, θα σταματήσει και ο χρόνος!

Ιωάννινα αξιοθέατα: Το νησάκι που θα σας μαγέψει!

Δέκα λεπτά αρκούν για να ζήσεις μία εμπειρία ζωής στα Ιωάννινα, ένα μικρό ταξίδι στο χώρο, αλλά τεράστιο στο χρόνο. Τόσο διαρκεί το ταξίδι από τα Γιάννενα στο νησί της λίμνης με το μικρό, γραφικό οικισμό. Τα βουνά αγκαλιάζουν, θαρρείς, τη λίμνη και αυτή με τη σειρά της αγκαλιάζει το νησί. Ο ορίζοντας μεγαλώνει, νερό και ουρανός γίνονται ένα ενιαίο, απέραντο γαλάζιο. Η λίμνη σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία άλλη μαγευτική εποχή και μας γεμίζει νοσταλγία. Από τη μία, τα Ιωάννινα με το επιβλητικό κάστρο τους και το Ασλάν τζαμί που ξεμακραίνουν και, από την άλλη, το κατάφυτο νησάκι που πλησιάζει. Ο χρόνος κυλάει ανάποδα!

Οι θρύλοι για τη Λίμνη των Ιωαννίνων!

Ιωάννινα φαγητό

Μύθοι και θρύλοι

Την πρωτεύουσα της Ηπείρου συνοδεύουν θρύλοι, παραδόσεις και ιστορία αιώνων. Με θέα το ομιχλώδες τοπίο γύρω από τη λίμνη των Ιωαννίνων θα αφουγκραστείτε «μυστικά» και μύθους που συνοδεύουν την ιστορία της πόλης, με πρωταγωνιστές πρόσωπα υπαρκτά, όπως ο Αλή Πασάς και η κυρά Φροσύνη. Οι δρόμοι και οι διαδρομές της πόλης, τα αξιοθέατα και τα μουσεία της θα ενισχύσουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής, ενώ τα υπέροχα κτίρια που θα συναντήσετε στις βόλτες σας θα σας χαρίσουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν.

Οι θρύλοι για τη Λίμνη των Ιωαννίνων!

Το ιστορικό κάστρο

Στην παλιά πόλη μέσα στα τείχη του κάστρου συμβίωναν χριστιανοί, Εβραίοι και μουσουλμάνοι. Στα αξιοθέατα που θα βρείτε στο Κάστρο των Ιωαννίνων συμπεριλαμβάνονται: η Εβραϊκή Συναγωγή, το Σουφαρί Σεράι, η Τουρκική Βιβλιοθήκη, το Βυζαντινό Λουτρό, ο Πύργος του Βοημούνδου, το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχιέ Τζαμί, το Μουσείο Αργυροτεχνίας και ο τάφος του Αλή Πασά.

Ποια αξιοθέατα να επισκεφθείς στα Ιωάννινα!

Ιωάννινα αξιοθέατα: Το κέντρο πληροφόρησης

Το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας στεγάζεται στη Νήσο Ιωαννίνων, σε παραδοσιακό διατηρητέο πέτρινο κτίριο, που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2012 και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο πόλο ενημέρωσης για το περιβάλλον της λίμνης Παμβώτιδας και να συμβάλλει στην προστασία και ανάδειξη της Προστατευόμενης περιοχής.

Ποια αξιοθέατα να επισκεφθείς στα Ιωάννινα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram