Πρώτη σου φορά στα Ιωάννινα; Δες τα πάντα!

Ιωάννινα: Κάθε στενό και πλατεία στα Ιωάννινα – ή Γιάννενα, όπως είναι γνωστά – αντηχεί θρύλους και παραδόσεις παλαιότερων εποχών. Εσείς απολαύστε τη βόλτα σας γύρω από την ειδυλλιακή λίμνη και νιώστε από πρώτο χέρι τι πάει να πει… «πασάς στα Γιάννενα». Έτοιμοι για ένα ταξίδι με τα καλύτερα αξιοθέατα στα Ιωάννινα;

Ιωάννινα: Εκδρομή στη μαγευτική πόλη!

Στην παλιά πόλη μέσα στα τείχη του κάστρου συμβίωναν χριστιανοί, Εβραίοι και μουσουλμάνοι. Στα αξιοθέατα που θα βρείτε στο Κάστρο των Ιωαννίνων συμπεριλαμβάνονται: η Εβραϊκή Συναγωγή, το Σουφαρί Σεράι, η Τουρκική Βιβλιοθήκη, το Βυζαντινό Λουτρό, ο Πύργος του Βοημούνδου, το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχιέ Τζαμί, το Μουσείο Αργυροτεχνίας και ο τάφος του Αλή Πασά.

Περπατήστε στα σοκάκια της παλιάς καστροπολιτείας, χαλαρώστε ατενίζοντας την πόλη από ψηλά, ανεβείτε σε υψώματα και πολεμίστρες και απολαύστε ξεχωριστή διαμονή σε κάποιο από τα boutique ξενοδοχεία του Κάστρου  των Ιωαννίνων.

Πρώτη σου φορά στα Ιωάννινα; Δες τα πάντα!

Αξέχαστη βαρκάδα

Δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνη διαθέτει η Ελλάδα και ένα από αυτά είναι το Νησί των Ιωαννίνων. Τον μικρό οικισμό με τα λιγοστά σπίτια χαρακτηρίζει η παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόλιθο. Απέχει ελάχιστα μόνο λεπτά με το καραβάκι από την πόλη των Ιωαννίνων. Απολαύστε τη βόλτα στη λίμνη κι ετοιμαστείτε για έναν απίθανο περίπατο επάνω στο νησί και τα αξιοθέατά του. Εδώ θα βρείτε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών, τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου θανατώθηκε ο Αλή Πασάς. Στο Νησί θα επισκεφθείτε και το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου.

Γνώρισε τη Λίμνη Παμβώτιδα

Η λίμνη Παμβώτιδα, το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης. Η ιστορία της λίμνης (επιφάνειας 22,8 τ.χλμ), της δεύτερης παλαιότερης της Ευρώπης, ξεκινά πριν από 3.500 χρόνια… Στα χρόνια της σκλαβιάς ευλαβείς ασκητές και μοναχοί βρήκαν καταφύγιο στη γαλήνη του τόπου, ενώ το νησάκι της γνώρισε περίοδο ακμής τον 13ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε το Δεσποτάτο της Ηπείρου και ανεγέρθηκαν συνολικά 6 μονές καθιστώντας το προπύργιο του βυζαντινού μοναστικού βίου.

Πρώτη σου φορά στα Ιωάννινα; Δες τα πάντα!

Για φαγητό στα Ιωάννινα; Θα βρεις τα πάντα!

Το ρολόι στα Ιωάννινα!

Το Ρολόι, είναι το αξιοθέατο των Ιωαννίνων έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, αφού σε αυτό κρεμάστηκαν Έλληνες πατριώτες στις 15 Φεβρουαρίου του 1913 από τους Τούρκους, ενώ εδώ στις 21 Φεβρουαρίου 1944 υψώθηκε η γαλανόλευκη από µέλη της ΕΠΟΝ. Ο διάτρητος πυργίσκος του –μείγμα νεοκλασικού και ανατολίτικου ρυθμού– προσελκύει το ενδιαφέρον αφού αποτέλεσε παραγγελία του Οσμάν Πασά του Κούρδου (γενικού διευθυντή Ηπείρου & Αλβανίας).

Πρώτη σου φορά στα Ιωάννινα; Δες τα πάντα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram