Τριήμερο ανάβασης στον Μύτικα!

Μύτικας:Η Διήμερη Ανάβαση στον Μύτικα είναι με βεβαιότητα μια μοναδική εμπειρία στη ζωή ενός πεζοπόρου! Ο Όλυμπος αποτελεί ορόσημο για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και της φύσης και φυσικά για όσους αγαπούν τις προκλήσεις!

Μύτικας: Πεζοπορία για όλους

Διασχίζουμε την Ανατολική Πλευρά του Ολύμπου. Η διαδρομή μας ακολουθεί πανέμορφα μονοπάτια μέσα στο κατάφυτο περιβάλλον του βουνού. Ξεκινώντας από τα Πριόνια στα 1.000μ και ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 φτάνουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός στα 2.100μ, μετά από περίπου 3-4 ώρες. Ώρα να απολαύσυμε την ανεμπόδιστη θέα προς το Λιτόχωρο και το Αιγαίο και να ξεκουραστούμε! Το επόμενο πρωί με την ανατολή του ηλίου ξεκινάμε για την τελική ανάβαση.

Ακολουθούμε το σιγμοειδές μονοπάτι Ε4 έως ότου φτάσουμε στο Τριεθνές σε υψόμετρο 2.400μ. Στο σημείο αυτό χωρίζουν τα 3 βασικά μονοπάτια του Ολύμπου. Εμείς συνεχίζουμε στο κεντρικό μονοπάτι Ε4 μέχρι την κορυφή Σκάλα (2.866μ). Από το μικρό αυτό πλάτωμα απολαμβάνουμε εκπληκτική θέα σε όλο το βουνό. Από εκεί, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ακολουθούμε είτε το πέτρινο μονοπάτι προς τον Μύτικα στα 2.918μ είτε το μονοπάτι προς το Σκολιό στα 2.911μ, την δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Η σημερινή μας πεζοπορία διαρκεί 8-9 ώρες, ανάλογα πάντα με τη δυναμική της ομάδας.

Όλυμπος: Εκδρομή για τους λάτρεις της φύσης

Δείτε ακόμα: Τα καταφύγια του Ολύμπου!

Λίγα λόγια για τον Όλυμπο

Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».

Μαγευτικές διαδρομές

Θα ακολουθήσουμε ορειβατικό μονοπάτι μέσα σε καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης και ρόμπολων, που θα γοητεύσει κάθε φυσιολάτρη! Μετά από πορεία 3 ωρών θα φτάσουμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στα 1940 μ., όπου θα κάνουμε στάση ξεκούρασης. Έπειτα, θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία ακολουθώντας το εντυπωσιακό μονοπάτι προς το Οροπέδιο των Μουσών! Αφού περάσουμε την κορυφή Σκούρτα στα 2483 μ. και διασχίσουμε το χαρακτηριστικό «πέρασμα» του Λαιμού, που συνεπαίρνει με την επιβλητική ομορφιά του, θα βγούμε στο οροπέδιο για να καταλήξουμε στο καταφύγιο του Γιώσου Αποστολίδη στα 2700 μ.!

Τριήμερο ανάβασης στον Μύτικα!

Μύτικας: Μονοήμερη ανάβαση

Η πανέμορφη αυτή ημερήσια ανάβαση απευθύνεται στους πραγματικούς λάτρεις του βουνού με καλή φυσική κατάσταση που θα απολαύσουν, 10-12 ώρες πεζοπορία στα μονοπάτια του Ολύμπου και θα κατακτήσουν τη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος τον Μύτικα(2918μ).Ξεκινώντας από τα Ξακουστά Πριόνια στα 1000μ και ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 θα φτάσουμε στο καταφύγιο Αγαπητός 2100μ απολαμβάνοντας την πανέμορφη θέα. Ένα διάλειμμα για σνακ και ενυδάτωση και συνεχίζουμε για τις ψηλές κορυφές του βουνού (Σκολιό-Σκάλα ή Μύτικας ανάλογα τις συνθήκες).

Τριήμερο ανάβασης στον Μύτικα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram