Όλυμπος: Εκδρομή για τους λάτρεις της φύσης

Όλυμπος: Η πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας πόλης του Δίου συνδυάζεται με την απαράμιλλη ομορφιά στους πρόποδες του μυθικού βουνού του Ολύμπου. Η κατοικία των 12 θεών δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από επιβλητική, με τη φύση να γοητεύει και μια ιδιαίτερη βιοποικιλότητα να τη συνοδεύει, αποτελώντας τον πρώτο εθνικό δρυμό της Ελλάδας. Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και συνυφασμένος στενά με τη μυθολογία, αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση να ανακαλύψουμε τη μαγεία του και να συλλέξουμε καταπληκτικές εικόνες! Νιώσε τη μαγευτική αύρα περπατώντας στο φαράγγι του Ενιπέα και μείνε σε ένα από τα καταφύγια του Ολύμπου!

Μύθοι και θρύλοι στον Όλυμπο!

Το βουνό αυτό είναι από μόνο του είναι μια τεράστια ιστορία. Τόπος κατοικία 12 Θεών, πολλών ημίθεων και σήμερα όλων των φίλων της ορειβασίας από όλο τον κόσμο. Αν το Έβερεστ είναι γνωστό για το ύψος του, ο Όλυμπος έχει γραπτή ιστορία χιλιάδων ετών. Μύθοι, τραγούδια και ιστορίες έχουν τραγουδηθεί από την εποχή του Ομήρου μέχρι και σήμερα. Το πρόσωπο του Δία, είναι ακόμη αποτυπωμένο στις πλαγιές του βουνού αυτού.

Όλυμπος: Εκδρομή για τους λάτρεις της φύσης

Μάθετε τα πάντα για μία πεζοπορία στον Μύτικα!

Τα μαγευτικά Μετέωρα

Σε μικρή απόσταση βρίσκονται και τα παγκόσμιας φήμης Μετέωρα, με τα μοναδικά μοναστήρια του Ορθόδοξου Χριστιανισμού σκαρφαλωμένα κυριολεκτικά πάνω στους τεράστιου όγκου βράχους που δεσπόζουν στην περιοχή. Η περιοχή αποτελεί σημείο τεράστιου ενδιαφέροντος για επισκέπτες που μπορούν να συνδυάσουν την ιστορία με την πεζοπορία και το καλό φαγητό.

Τριήμερο στον Όλυμπο

Εδώ μπορούμε να συνδυάσουμε όλες τις πιθανές επιλογές που μας παρέχει το βουνό του Ολύμπου. Μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη εκδρομή με βάση το προφίλ σας, συνδυάζουμε την πεζοπορία σε κορυφές του Ολύμπου, το οροπέδιο των Μουσών αλλά και το φαράγγι του Ενιπέα ή και άλλων γειτονικών φαραγγιών.

Όλυμπος: Εκδρομή για τους λάτρεις της φύσης

Η θέα που θα σας καθηλώσει

Μια θαυμάσια κορυφή, στενή κορυφογραμμή φτιαγμένη από μεγάλους κομματιασμένους όγκους στη σειρά. Ολόγυρά μας τρομακτικά βάραθρα χάνονται στην ομίχλη που μας τυλίγει πυκνά. Κρίμα να μην μπορούμε να απολαύσουμε την ασύγκριτη θέα. Αλλά επιτέλους φθάσαμε πάνω στην απάτητη κορυφή του Ολύμπου. Φθάσαμε οι πρώτοι άνθρωποι αφότου έφυγαν οι θεοί!» Φρεντ Μπουασονά «Le tourisme en Grece», 1930.

Όλυμπος: Εκδρομή για τους λάτρεις της φύσης

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram