Όλα τα αξιοθέατα στην πανέμορφη Κατερίνη

Κατερίνη αξιοθέατα: Εβδομήντα χιλιόμετρα, μόλις, μακριά από τη Θεσσαλονίκη, τη βασίλισσα της Μακεδονίας και το μέρος που οι περισσότεροι έχουν συνδέσει στο μυαλό τους με τις εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, η Κατερίνη αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά του κάθε ταξιδιώτη.

Λίγα λόγια

Η Πιερία είναι τόπος με μεγάλη φυσική και πολιτιστική ομορφιά. Στα βουνά της ο επισκέπτης θα συναντήσει τοπία μοναδικού κάλλους, γραφικά χωριά με θαυμάσια λαϊκή αρχιτεκτονική και μνημεία της λαϊκής θρησκευτικότητας, όπου οι κοινότητες του παρελθόντος, μέσα σε καιρούς δύσκολους, εξέφρασαν την αίσθησή τους του ωραίου και την πίστη τους στην ζωή.

Όλα τα αξιοθέατα στην πανέμορφη Κατερίνη

Μονές και αξιοθέατα στην Κατερίνη

Το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου βρίσκεται 18 χλμ από το Λιτόχωρο σε υψόμετρο 900 μ. Είναι χτισμένο σε μια φυσική κοιλότητα μεταξύ δύο μικρών ρεμάτων. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται είτε από τον δασικό δρόμο που οδηγεί στα Πριόνια, είτε από το μονοπάτι που οδηγεί από το Λιτόχωρο στα Πριόνια. Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 16ο αι., κοντά στην σπηλιά όπου ασκήτεψε ο Αγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω. Το 1821 πυρπολήθηκε από τον Βελή Πασά και ο ηγούμενος Μεθόδιος κρεμάστηκε μαζί με 12 ακόμη μοναχούς στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Συμετείχε στην Επανάσταση του Ολύμπου το 1878 και στον Μακεδονικό Αγώνα. Το 1943 καταστράφηκε δύο φορές από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Όλα τα αξιοθέατα στην πανέμορφη Κατερίνη

Η Μονή Κανάλων

Το μοναστήρι του Γεννεσίου Θεοτόκου των Κανάλων βρίσκεται στην ΝΑ πλαγιά του Ολύμπου σε υψόμετρο 820 μ., στην αρχή της χαράδρας της Ζηλιάνας, που χωρίζει τον Επάνω από τον Κάτω Ολυμπο. Το συναντούμε καθώς ταξιδεύουμε από την Λεπτοκαρυά προς Καρυά, 8 χλμ. πριν το χωριό. Ιδρύθηκε μάλλον τον 11ο αι. και ήκμασε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το 1930 εγκαταλείφθηκε, αλλά εδώ και λίγα χρόνια ξαναζωντάνεψε από μια γυναικεία αδελφότητα.

Κατερίνη αξιοθέατα: Ολυμπιακή Ακτή

“Η Ολυμπιακή Ακτή είναι ενα τουριστικό χωριό. Μια αρκετά οικονομική επιλογή με πολλές επιλογές για διαμονή και για φαγητό. Πάρα πολύ καλό φαγητό σε λογικές τιμές έχει το Νησάκι και μια εξαιρετική επιλογή απο άποψη καθαριότητας είναι το Irini Rooms. Η παραλία είναι τεράστια και μαζέυει πάρα πολύ κόσμο με αποτέλεσμα η θάλασσα να θολώνει. Εαν πατε νωρις το πρωι θα δειτε μεγαλη διαφορά στην θαλασσα. Εχει επισης θαλασσια σπορ να κανετε και πολλές επιλογες για ποτό. Εχει εναν τεραστιο πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο που ενωνει την Ολυμπιακη Ακτη με την παραλια Κατερίνης”.

Όλα τα αξιοθέατα στην πανέμορφη Κατερίνη

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram