Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο

Διδυμότειχο διακοπές: Το Διδυμότειχο είναι μια όμορφη πόλη, με 8.600 κάτοικους, πλούσια ιστορία και καλοδιατηρημένα αρχαιολογικά βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, κοντά στη συνοριακή γραμμή. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε απόκρημνο λόφο.

Τοποθεσία

Είναι κτισμένο δίπλα στον παραπόταμο του Έβρου, Eρυθροπόταμο, κατά μία εκδοχή πήρε το όνομά της από το δίδυμο βυζαντινό τείχος ή, κατά άλλη, από τις δύο απέναντι ευρισκόμενες οχυρωμένες πόλεις, η μια του κάστρου και η άλλη της Αγ. Πέτρας («κάστρο διδυμάρικο»).

Διδυμότειχο: Η ιστορία του

Έγινε πρωτεύουσα του Βυζαντίου το 1325, επί αυτοκράτορα Ανδρόνικου Γ΄. Μετά την άλωση της Θράκης από τους Τούρκους, έγινε για λίγο πρωτεύουσά τους. Τότε μετατράπηκαν οι ναοί σε τζαμιά (πάνω από 100 σε όλη την περιοχή). Κατά την Tουρκοκρατία οι οργανωμένες συντεχνίες των διαφόρων επαγγελματιών συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Το Διδυμότειχο γνώρισε και ρωσική και βουλγαρική κατοχή. Απελευθερώθηκε με τη συνθήκη του Νεϊγύ, το 1920, έπειτα από πεντέμισι αιώνες κατοχής. Απέχει 98 χλμ. BA από την Aλεξανδρούπολη.

Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο

Τι να δείτε

Το μαυσωλείο του Τούρκου αξιωματούχου υψώνεται πίσω από το Δημαρχείο της πόλης και είναι πιο γνωστό ως «Πυροστιά». Πρόκειται για ταφικό μνημείο του Ουρούτς πασά. Αποτελούνταν από τέσσερις χοντρούς πεσσούς, που κατέληγαν σε τρούλο (σήμερα κατεστραμμένος), ενώ στο εσωτερικό του υπήρχε κρύπτη που καλύπτονταν από ημικυκλική κάμαρα. Διαβάστε τον οδηγό μας για περισσότερα αξιοθέατα στο Διδυμότειχο!

Το σπήλαιο Καγιάλι

Η είσοδός του βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ακρόπολης, απέναντι από τον βυζαντινό πύργο του Πεντάζωνου. Εξερευνήθηκε για πρώτη φορά το 1963 από μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας. Tο μήκος της σπηλιάς ξεπερνά τα 150μ. και το ύψος σε κάποια σημεία φθάνει τα 30μ. Δεν γνωρίζουμε αν έχει κατοικεί σε παλιότερες εποχές διότι δεν έχει πραγματοποιηθεί σχετική αρχαιολογική έρευνα.

Οι καλύτερες διακοπές της ζωής σου στο Διδυμότειχο

Ξενοδοχεία στο Διδυμότειχο

Το Hotel Ermis βρίσκεται στο Διδυμότειχο και διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, κοινόχρηστο lounge και κήπο. Το κατάλυμα προσφέρει διάφορες ανέσεις, όπως 24ωρη ρεσεψιόν, υπηρεσία δωματίου και δωρεάν WiFi σε όλους τους χώρους. Παρέχεται ιδιωτικός χώρος στάθμευσης με πρόσθετη χρέωση. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν ντουλάπα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει επίσης ψυγείο.

Στο Hotel Ermis σερβίρεται καθημερινά ευρωπαϊκό πρωινό. Μπορείτε να χαλαρώσετε στην ηλιόλουστη βεράντα. Το Hotel Ermis απέχει 48χλμ. από την Αδριανούπολη και 20χλμ. από την Ορεστιάδα. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, στα 71χλμ. από το ξενοδοχείο.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram