Για φαγητό στην Αλεξανδρούπολη: Τι να δεις

Αλεξανδρούπολη φαγητό: Η Αλεξανδρούπολη είναι μια νέα σε ηλικία πόλη κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ματιά, καθώς δεν εντοπίζεις κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Ωστόσο η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει τεράστιο περιηγητικό ενδιαφέρον και ουσιαστικά είναι ανεξάντλητη με πολλά αξιοθέατα στην Αλεξανδρούπολη! Γι αυτό και θα πρέπει να ιεραρχήσεις τις επιλογές σου και να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο σου.

Αλεξανδρούπολη φαγητό: Περί ορέξεως

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν όπως, λάδια, κρεατικά, ψαρικά, κηπευτικά, είναι τοπικά της περιοχής! Στην ταβέρνα αυτή θα βρείτε θαλασσινά, κρεατικά και μαγειρευτά. Ωραίος χώρος για διάφορες εκδηλώσεις μέχρι 35 άτομα τον χειμώνα και μέχρι 80 άτομα το καλοκαίρι. Όμορφο εξωτερικό χώρο που δίνει έναν ακόμα πόντο στο μαγαζί!

Βόλτα στην πόλη

Φτάνοντας στην Αλεξανδρούπολη σίγουρα θα σταματήσεις για να ξαποστάσεις σε κάποια από τις άφθονες καφετέριες που βρίσκονται λίγο ψηλότερα από το λιμάνι. Αυτό είναι και το πλέον πολυσύχναστο μέρος της πόλης. Στη συνέχεια, αξίζει να επιχειρήσεις μια βόλτα στις γειτονιές της πόλης και σίγουρα θα αναγνωρίσεις σημάδια του παρελθόντος, κυρίως κτίσματα του 19ου αιώνα, όπως είναι η Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία, η Λεονταρίδειος Σχολή, που σήμερα στεγάζει το εκκλησιαστικό μουσείο και η εκκλησία του Αγ. Ελευθερίου.

Θράκη: Διακοπές στην Αλεξανδρούπολη

Πνευματική τροφή

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως και περιλαμβάνει σπάνια εκκλησιαστικά κειμήλια και άμφια. Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Εδώ θα δείτε παραδοσιακές στολές, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και σκεύη από τη Δυτική και Ανατολική Θράκη. Στο Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας που βρίσκεται στην οδό 14ης Μαΐου εκτίθενται σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας της Θράκης, ενώ υπάρχει και έντυπο κατατοπιστικό υλικό που αφορά τους βιότοπους στα οικοσυστήματα του Έβρου και της Δαδιάς.

Τα σημεία που πρέπει να επισκεφθείς στην Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη φαγητό: Ραντεβού στο κέντρο

”Χόβολη”: Μεσημεριανό, ψητά λαχανικά και κρεατικά! Όλα στη χόβολη. Εδώ θα βρείτε παραδοσιακή αρμένικη κουζίνα, σαλάτες, κεμπάπ και προϊόντα που θα τα θυμάστε για πάντα.

”Φίλιον”: To φίλιον cafe bistro βρίσκεται στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Χώρος με όμορφη διακόσμηση και εκλεπτυσμένη αισθητική, με θέα τη θάλασσα και το φάρο της Αλεξανδρούπολης. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, ζεστά αλλά και κρύα βιολογικά ροφήματα, καθώς και μία μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα χορταστικά πιάτα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πιάτα από μοντέρνα αλλά και παραδοσιακή κουζίνα!

Ιωάννινα: Εδώ θα βρείτε το νοστιμότερο φαγητό!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram