Τα σημεία που πρέπει να επισκεφθείς στην Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη αξιοθέατα: Η Αλεξανδρούπολη είναι πρωτεύουσα του νομού Έβρου. Είναι μια από τις νεότερες πόλεις της χώρας, καθώς ιδρύθηκε το 1875. Ωστόσο, αναφορές υπάρχουν από τις αρχές του 20ου αιώνα. Η γύρω περιοχή έχει πλούσιο ιστορικό παρελθόν, αφού στην θέση της βρισκόταν η αρχαία πόλη Σάλη, την οποία αναφέρει ο Ηρόδοτος. Επίσης, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η αρχαία Μεσημβρία, η Ρωμαϊκή Τραϊανούπολη και η Βυζαντινή Βήρα.

Θράκη: Διακοπές στην Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη αξιοθέατα: Το Δάσος της Δαδιάς

Η προσέγγιση του μέρους γίνεται από την Αλεξανδρούπολη προς το χωριό Δαδιά, όπου λειτουργεί Κέντρο Πληροφόρησης, ξενώνας και αναψυκτήριο. Η περιήγηση στο πανέμορφο δάσος της Δαδιάς, με την πλούσια χλωρίδα και τα πιο σπάνια αρπακτικά και ερπετά που βρίσκουν εκεί, καταφύγιο, θα σας συναρπάσουν. Για τους λάτρεις της οικολογίας, η επιλογή είναι MUST. Βέβαια, η ιδανική εποχή για επίσκεψη στο Πάρκο (αν θες να τα δεις όλα), είναι οι μήνες Απρίλιος-Ιούνιος. Διότι, εκτός από την πανίδα, αγαπητέ επισκέπτη, μπορείς να δεις και μια πλούσια γκάμα ανθισμένων φυτών.

Τα σημεία που πρέπει να επισκεφθείς στην Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη φαγητό!

Ο φημισμένος Φάρος

Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης είναι, ίσως, το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης και το σήμα κατατεθέν της σε κάθε φωτογραφία και αναφορά σε αυτή. Η ανάγκη χτισίματος του Φάρου δημιουργήθηκε όταν άρχισε να δημιουργείται και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έτσι ώστε να βοηθάει τους ναυτικούς που περνούσαν από και προς τον Ελλήσποντο. Τον πρώτο φάρο τον έχτισε μια γαλλική εταιρεία και λειτουργούσε με ασετιλίνη. Αργότερα λειτουργούσε με πετρέλαιο ενώ μετατράπηκε σε ηλεκτρικός το 1974. Έχει υποστεί μετατροπές και βελτιώσεις και η τελευταία ανακαίνισή του έγινε το 2002. Έχει ύψος 18 μέτρα από το έδαφος και 27 από τη στάθμη της θάλασσας, ενώ εκπέμπει τρεις λευκές αναλαμπές φωτός κάθε 15 δευτερόλεπτα. Το φως του φτάνει σε απόσταση 24 ναυτικών μιλίων, περίπου δηλαδή 44 χιλιομέτρων.

Θράκη: Διακοπές στην Αλεξανδρούπολη

Καλοκαίρι ή χειμώνα;

Το περιηγητικό ενδιαφέρον αυτού του τόπου είναι τεράστιο, όμως αναμφίβολα το καλοκαίρι με τις χαρές της θάλασσας είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείς την περιοχή. Ο ολόλευκος φάρος που χτίστηκε το 1880 ξεχωρίζει στην προκυμαία, σαν να καλωσορίζει τους επισκέπτες και τα πλοία που πιάνουν το ασφαλές λιμάνι. Ολόγυρά του μα και κατά μήκος της προκυμαίας απλώνονται άφθονες καφετέριες και εστιατόρια που δίνουν μια σύγχρονη άποψη στην ακριτική πολιτεία. Ευτυχώς, αυτό το πολυσύχναστο μέρος της πόλης το καλοκαίρι κλείνει για τα οχήματα και έτσι μπορείς να απολαύσεις το φαγητό ή τον καφέ σου αντικρίζοντας την ανοικτοσύνη του Θρακικού πελάγους.

Αλεξανδρούπολη: Αξιοθέατα και παραλίες

Οι λάτρεις της θάλασσας θα αισθανθούν ότι βρίσκονται σε έναν πραγματικό παράδεισο. Σε 25 χιλιόμετρα ακτογραμμής εκτείνονται παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα, αμμώδεις και βραχώδεις, πολύβουες και οργανωμένες. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας από το Δέλτα του Έβρου μέχρι τη ζώνη της αρχαίας Μεσημβρίας.

Τα σημεία που πρέπει να επισκεφθείς στην Αλεξανδρούπολη

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram