Γαστρονομικός οδηγός για την πόλη της Πρέβεζας!

Πρέβεζα φαγητό: Εκεί όπου συναντιούνται το καταγάλανο Ιόνιο και ο ήρεμος Αμβρακικός, είναι χτισμένη η πόλη της Πρέβεζας με τα νεοκλασικά κτίρια, τα καλντερίμια του ιστορικού κέντρου κι έναν πεζοδρομημένο παραλιακό δρόμο ιδανικό για βόλτες δίπλα στα ιστιοπλοϊκά σκάφη. Στην πόλη αυτή δεν θα στερηθείτε τίποτα! Διαβάστε τον οδηγό μας:

Η μαγευτική πόλη

Βουτιές και παιχνίδια δίπλα στο κύμα στις ατελείωτες δαντελωτές ακτές, διαδρομές στο αισθητικό δάσος Μονολιθίου και απογευματινές βόλτες στην κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, αλλά και στη συνοικία Σεϊτάν Παζάρ (ήτοι Παζάρι του Διαβόλου) συνθέτουν το τοπίο των διακοπών στην περιοχή. Στα πολυάριθμα ουζερί και μεζεδοπωλεία στα δαιδαλώδη δρομάκια της θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια από τον Αμβρακικό και τη γύρω περιοχή, ενώ καλοκαιρινές συναυλίες και καλλιτεχνικές παραστάσεις τής δίνουν παλμό. Με θάλασσες για όλα τα γούστα, από τις χρυσαφένιες ακτές στο Μονολίθι και στο Κανάλι μέχρι μικρά λιμανάκια με γαλαζοπράσινα νερά, όπως το Αλωνάκι και ο Όρμος του Οδυσσέα, αλλά και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους σε κοντινή απόσταση, αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής.

Ήπειρος: Διακοπές στην Πρέβεζα

Δείτε ακόμα: Περισσότερα αξιοθέατα στην Πρέβεζα!

”Ρεμπέτικο” φαγητό στην Πρέβεζα!

Από το 1999, «Το Ρεμπέτικο Στέκι» των αδελφών Σάλιαρη, αποτελεί την γαστρονομική επιλογή στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, για τους καλοφαγάδες της πόλης και τις πιο κεφάτες παρέες. Το μενού καλύπτει τα πιο απαιτητικά γούστα, καθώς μπορεί κάποιος να γευτεί λαχταριστούς μεζέδες και πιάτα κρεατικών, όλα από ντόπιες αγορές .

Για όσους προτιμούν το ψάρι και τα θαλασσινά, στην ταβέρνα των αδελφών Σάλιαρη, μπορεί κάποιος να επιλέξει από μια μεγάλη ποικιλία, που «μυρίζει» Αμβρακικό. Σαρδέλες, πετάλια, γαρίδες και κάθε είδους φρέσκο ψάρι, θυμίζουν στον επισκέπτη πως η Πρέβεζα δε φημίζεται τυχαία για την κουζίνα της. Το Ρεμπέτικο Στέκι βρίσκεται και επίσημα πλέον στην 1η θέση ανάμεσα στα εστιατόρια της περιοχής που περιλαμβάνονται στο tripadvisor, λαμβάνοντας εξαιρετικά σχόλια στο γνωστό ιστότοπο!

Ήπειρος: Διακοπές στην Πρέβεζα

Καφέ και γλυκό

Σε ένα σημείο με θέα-μπαλκόνι την πανέμορφη πόλη της Πρέβεζας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, λαχταριστά snack, γλυκά, βάφλες, παγωτό ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να επιλέξετε από έναν πλήρη κατάλογο για το φαγητό σας και να διασκεδάσετε με ποτά, coktails και μία μεγάλη γκάμα κρασιών. Alila Tales and Spirits! Αυτό που ψάχνατε.

Πρέβεζα: Μεσογειακό φαγητό και απλές γεύσεις

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στην παραλία Κανάλι στην Πρέβεζα, το εστιατόριο του «Sesa Boutique Hotel» είναι σίγουρα το καλύτερο εστιατόριο της ευρύτερης περιοχής κι ένα από τα καλύτερα της Δυτικής Ελλάδας. Η μπριγάδα της κουζίνας προτείνει πιάτα με εμφανή στοιχεία ελληνικότητας σε μια σύγχρονη νεοαστική εκδοχή που συνδέεται πάντα με την παράδοση. Δοκιμάστε: κόκορας ταλιάτα με παστινάκι, μυλοκόπι με ριζότο λαχανικών και κακαβιά!

Γαστρονομικός οδηγός για την πόλη της Πρέβεζας!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram