Κορυφαία αξιοθέατα στην Πρέβεζα

Πρέβεζα αξιοθέατα: Η καρδιά της πόλης χτυπά στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο, με τα παστέλ νεοκλασικά, τα χαμηλά σπίτια που συνδυάζουν στοιχεία οθωμανικής και ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής με λίγες επιρροές από Ιόνιο, τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα χρωματιστά ποδήλατα έξω από τις εισόδους των καταστημάτων. Μην ξεχνάς ότι στο ταξίδι αυτό θα βρεις το νοστιμότερο φαγητό στην Πρέβεζα!

Πρέβεζα αξιοθέατα: Τι να δείτε

Η κεντρική οδός, Εθνικής Αντίστασης, ή απλώς «αγορά» διασταυρώνεται κάθε λίγα βήματα με πλακόστρωτα καλντερίμια που κατηφορίζουν προς την παραλιακή περαντζάδα, ή ανηφορίζουν προς τις ακόμα γοητευτικότερες «επάνω γειτονιές» της παλιάς πόλης της Πρέβεζας.

Ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της παλιάς πόλης, είναι ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού, με το ηλιακό του ρολόι που χρονολογείται από το 1752. Ακριβώς δίπλα του, βρίσκεται και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Χαράλαμπους, του 18ου αιώνα, με τις αγιογραφίες του που φέρνουν στο μυαλό τους βενετσιάνους ζωγράφους της Αναγέννησης και το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο του. Στη σκιά του ρολογιού, το ομώνυμο café bar σερβίρει εξαιρετική σανγκρία, ωραία κοκτέιλ και άπλετο… χάζι στην περαντζάδα.

Ήπειρος: Διακοπές στην Πρέβεζα

Κάστρα βγαλμένα από παραμύθι

Τρία κάστρα που ακουμπούν στη θάλασσα, δύο ονόματα (ένα ελληνικό και ένα τούρκικο) για καθένα από αυτά: Το Κάστρο του Παντοκράτωρα, ή Ουτς Καλέ, που μοιάζει να… πλέει στη θάλασσα, με τα σκοτεινά του τούνελ να οδηγούν σε εντυπωσιακά πλατώματα που βρέχονται από τα κύματα του Ιονίου. Το εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο κάστρο του Αγίου Ανδρέα, ή Ιτς Καλέ, που είναι και το παλαιότερο της πόλης, κτισμένο από τους Οθωμανούς τον 17ο αιώνα, και επισκευασμένο αργότερα από τους Ενετούς. Και το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, ή Γενί Καλέ, κτισμένο από τον Αλή Πασά στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ήπειρος: Διακοπές στην Πρέβεζα

Αργυροπελεκάνοι και όχι μόνο

Είναι το μεγαλύτερο (μωσαϊκό υγροτοπικών συστημάτων) στην Ελλάδα και αποτελείται από λιμνοθάλασσες, καλαμιώνες, δάση και τις αλυκές. Οι υγρότοποι και τα δέλτα των ποταμών Αχέροντα και Άραχθου ποταμοί αποτελούν οικολογικό σύστημα μεγάλης αξίας και ενδιαφέροντος.

Σε αυτό το τοπίο σπάνιας ομορφιάς, 100.000 πάπιες έρχονται κάθε χρόνο για να περάσουν το χειμώνα και περίπου 250 διαφορετικά είδη πουλιών μένουν για να αναπαραχθούν. Η ίδια περιοχή, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αποικία των αργυροπελεκάνων στην Ευρώπη, αλλά και η μεγαλύτερη αποικία των ερωδιών στα Βαλκάνια.

Ήπειρος: Διακοπές στην Πρέβεζα

Πρέβεζα αξιοθέατα: Αρχαία μνημεία

Μια από τις καλύτερα διατηρημένες αρχαίες ελληνικές πόλεις, η Κασσώπη βρίσκεται 20 χιλιόμετρα, βόρεια της Νικόπολης στη δεξιά πλευρά του δρόμου προς την Παραμυθιά. Ήταν Η εγκατάσταση στην Κασσώπη έγινε από φυλή της Θεσπρωτίας που αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους Θεσπρωτούς γύρω στο 400 π.Χ. και διαμόρφωσε ένα ανεξάρτητο κράτος.

Η πλευρά της πόλης, την Αγορά, δύο θέατρα και το πρυτανείο έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι, δείχνουν ότι η Κασσώπη ήταν πολιτιστικό κέντρο της φυλής. Πρόσφατες ανασκαφές δείχνουν επίσης ότι η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από την Εποχή του Χαλκού.

Κορυφαία αξιοθέατα στην Πρέβεζα

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram