Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα

Η Πελοπόννησος είναι η νοτιότερη και η μεγαλύτερη χερσόνησος στην Ελλάδα. Εκπληκτικές παραλίες, ειδυλλιακοί κόλποι, κατάφυτα δάση, επιβλητικά βουνά, κάμποι και πεδιάδες. Ο γύρος της Πελοποννήσου είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που αφήνει ανεξίτηλες μνήμες σε κάθε ταξιδιώτη. Οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου αλλά και τα ιστορικά χωριά κάθε νομού, γεμίζουν κάθε περιηγητή με μοναδικές εικόνες, ενώ οι επιλογές δραστηριοτήτων που του παρέχουν, ικανοποιούν τις ανάγκες όλων. Στον νομό θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στην Πελοπόννησο και τα πιο γνωστά μέρη για διακοπές!
Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα

Ταξίδι στην Πελοπόννησο

Πού να πάτε: Ναύπλιο, Άργος, Επίδαυρος, Μυκήνες , Κόρινθος, Λουτράκι, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Τρίπολη, Δημητσάνα, Βυτίνα, Άστρος, Καλαμάτα, Γύθειο, Σπάρτη, Μονεμβασιά, Καλαμάτα, Μεθώνη, Κορώνη, Γύθειο, Σπάρτη, Μονεμβασιά, Ελαφόνησος, Πύργος, Πάτρα και άλλες, είναι μερικές από τις πόλεις και τα διάσημα τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου που αποτελούν σταθμούς στο οδοιπορικό κάθε ταξιδιώτη. Τα αξιοθέατα στην Πελοπόννησο δεν τελειώνουν εύκολα!

Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα

Λίγα λόγια

Η διαδρομή Ένας βασικός καλοκαιρινός γύρος περιλαμβάνει τα παράλια της Ηλείας και την Αρχαία Ολυμπία, τις καστροπολιτείες της Μεσσηνίας, την Καρδαμύλη, τη Μάνη, τη Μονεμβασιά και καταλήγει με ανάκτηση δυνάμεων σε Ερμιόνη, Λεωνίδιο ή και Κορινθία. Φυσικά και η ορεινή Πελοπόννησος, όπως η Αρκαδία και ο Πάρνωνας, αποκαλύπτει το καλοκαίρι μια από τις ομορφότερες όψεις της, με ποτάμια και δάση για δροσιά και ζωντανά χωριά για τσίπουρα κάτω απ’ τα πλατάνια και βόλτες στα στενάκια με τις ανθισμένες ζέρμπερες στους ντενεκέδες.

Γνωρίστε την Αμαλιάδα!

Κατευθυνόμενοι προς τις πόλεις του νομού Ηλείας συναντάμε την Αμαλιάδα. Είναι στην ουσία ένας κόμβος για τις ορεινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού. Επισκεφθείτε τη Ζαχάρω με την φοβερή της παραλία. Μια καταπράσινη διαδρομή σας οδηγεί στο φαράγγι της Νέδας και στην αρχαία Ολυμπία.

Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα

Πελοπόννησος: Εκκίνηση από την Κόρινθο

Μπορούμε να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Λουτράκι (διαβάστε για το Λουτράκι εδώ), που βρίσκεται στον πρώτο νομό που συναντάμε, καθώς μπαίνουμε από την Αττική στην Πελοπόννησο. Η άλλοτε κοσμοπολίτικη λουτρόπολη, προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα εξαιτίας των διάσημων ιαματικών πηγών που αναβλύζουν από πολλά σημεία της παραλιακής περιοχής σε έκταση περίπου 750 μέτρων, αλλά και για την όμορφη παραλία της και τη νυχτερινή ζωή της.

Στην Κόρινθο, θαυμάστε την περίφημη διώρυγα που κατασκευάστηκε μεταξύ 1880-1893 και η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο και επισκεφτείτε την Ακροκόρινθο, με το εντυπωσιακό κάστρο, το ναό της Αφροδίτης και την εκπληκτική θέα.

Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα

Μεσσηνία: Μαγευτικά καλοκαίρια!

Τελευταίο και καλύτερο: Η Κυπαρισσία, στη Μεσσηνία, με τον παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Πόλης και το επιβλητικό κάστρο, αλλά και τους απέραντους ελαιώνες, τα γαλαζοπράσινα νερά, τα ιστορικά μνημεία και τα μέρη αστείρευτης φυσικής ομορφιάς, συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό που γοητεύει κάθε επισκέπτη. Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για διακοπές στην Πελοπόννησο!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram