Ένας πλήρης οδηγός για διακοπές στην Πελοπόννησο

Πελοπόννησος διακοπές: Τις τελευταίες δεκαετίες πολλές πόλεις και παραθαλάσσιες αλλά και ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, επενδύουν όλο και περισσότερο στον τουρισμό. Οι άρτιες υποδομές τους, σε συνδυασμό με την πληθώρα επιλογών που προσφέρει κάθε τουριστικό θέρετρο της Πελοποννήσου στους επισκέπτες, καθώς και η εύκολη πρόσβαση με κάθε είδους μεταφορικό μέσο (αεροπορικώς, οδικώς, με τραίνο, καθώς και με πλοίο), αποτελούν εγγύηση για αξέχαστες διακοπές όλες τις εποχές του έτους και σε κάθε είδος ταξιδιώτη.

Διακοπές στην Πελοπόννησο!

Ξεκινώντας από Αθήνα, προτείνουμε μια δυο μέρες στα παράλια τα Ηλείας με βάση την Κυλλήνη για να δείτε την Αρχαία Ολύμπια και να κολυμπήσετε σε υπέροχα νερά. Αμμόλοφοι, καντίνες για μεζέ ή απογευματινό ποτάκι με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και η εναλλαγή χαλαρών και πιο κοσμικών παραλιών δίνουν το στίγμα. Ιδιαίτερη εμπειρία είναι και οι καταρράκτες της Νέδας, για τους οποίους όμως θα πρέπει να αφιερώσετε μία ημέρα, συνδυάζοντάς τους ίσως και με το μεγαλόπρεπο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα

Βοϊδοκοιλιά!

Η εξωτική (σχεδόν κυκλική) παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, με το Παλαιόκαστρο να την ατενίζει από ψηλά, είναι η πρώτη μας στάση για μπάνιο πριν από την Πύλο (ιδανικά πριν την κατακλύσουν τα πλήθη του Αυγούστου). Αν αναζητάτε cult εμπειρίες κάντε μια παράκαμψη προς Φιλιατρά. Ο ντόπιος Πύργος του Άιφελ (!), που πρωταγωνιστούσε πριν από χρόνια σε διαφημιστικό σποτ, δεσπόζει στην πλατεία.

Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα

Πελοπόννησος διακοπές: Η μαγευτική Μάνη

Ένας προορισμός από μόνη της, γίνεται στην περίπτωσή μας το ιδανικό φόντο για το αρχετυπικό road trip. Μετά τη διαδρομή ανάμεσα στους γυμνούς βράχους με τα ξεμώνια (έρημους μικρούς πύργους) καθώς το ηλιοβασίλεμα βάφει τους λόφους ροζ, έχουμε να θυμόμαστε μια από τις ομορφότερες οδηγικές εμπειρίες που μας έχει προσφέρει η Ελλάδα. Το Καραβοστάσι είναι μια κλασική βάση διαμονής, ενώ στα οπωσδήποτε θα βάλουμε το κουκλίστικο πετρόχτιστο Λιμένι με υπέροχα νερά για βουτιά με θέα τον επιβλητικό πύργο των Μαυρομιχαλαίων.

Διαβάστε ακόμα: Πέντε ονειρεμένες παραλίες στην Πελοπόννησο!

Μονοήμερη στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο (διαβάστε για το Ναύπλιο εδώ), η πρωτεύουσα του νομού, αποτελεί μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Η επίσκεψη στο Ναύπλιο δε νοείται, αν δεν ανεβείτε στο φρούριο Παλαμήδι, για να απολαύσετε την εντυπωσιακή θέα και δεν κάνετε βόλτα στην Ακροναυπλία, που αποτελούσε στην αρχαιότητα την ακρόπολη του Ναυπλίου. Αν επισκεφθείτε το Ναύπλιο Σαββατοκύριακο, και ο καιρός είναι καλός, θα έχετε την ευκαιρία να «πεταχτείτε» με μια βενζινάκατο στο μυθικό κάστρο Μπούρτζι, το μικρό αυτό φρούριο που στέκει με χάρη στη μέση της θάλασσας.

Roadtrip στην Πελοπόννησο; Μάθετε τα πάντα

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram