Έχετε δει αυτά τα μοναδικά αξιοθέατα στην Πάργα;

Πάργα αξιοθέατα: Ανεβαίνοντας τα στενά σοκάκια και τα αρκετά σκαλοπάτια ο επισκέπτης φτάνοντας τελικά στο κάστρο αποζημιώνεται αφού του δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Η θέα της πόλης κάτω απ’ τα πόδια του και το πανόραμα του Ιονίου πελάγους αποτελούν μια εμπειρία μοναδική. Μην παραλείψετε να δείτε τις ομορφότερες παραλίες της Πάργας! 

Το κάστρο της Πάργας

Το κάστρο της Πάργας χτίστηκε το 14ο αι. με τη βοήθεια των Νορμανδών προκειμένου να προστατευθούν οι Παργινοί από τις συνεχείς επιθέσεις πειρατών, ενώ την τελική του μορφή την πήρε από τους Ενετούς μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές που υπέστη. Το κάστρο είναι πολύ καλά διατηρημένο, σχεδόν ατόφιο και κάνοντας κάποιος περιήγηση σ’ αυτό μπορεί εύκολα με τη φαντασία του να αναπλάσει την ζωή των ανθρώπων μιας άλλης εποχής.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Δείτε το Καραβοστάσι στην Πάργα!

Πάργα αξιοθέατα: Το νησάκι της Παναγίας

Μπροστά ακριβώς στο λιμάνι βρίσκεται το καταπράσινο Νησάκι της Παναγίας, που οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το χαρακτηριστικό καμπαναριό, που βρίσκεται εκεί. Την κορυφή του νησιού στολίζει ένα πανέμορφο Γαλλικό κάστρο, χτισμένο το 1808 από τους Γάλλους κατακτητές. Από το κάστρο έχει διασωθεί ο περίβολος, η πύλη και το φρούριο και πλέον έχουν γίνει ένα με την πλούσια βλάστηση του νησιού.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Οι πανέμορφες παραλίες για το καλοκαίρι

Η διασημότερη παραλία της Πάργας, είναι αναμφισβήτητα ο Βάλτος, μία τεράστια αμμώδης παραλία που βρίσκεται πίσω από το Κάστρο, με οργανωμένες υποδομές και θαλάσσια σπορ και συγκεντρώνει την πλειονότητα των επισκεπτών. Για μία γρήγορη βουτιά ενδεικνύεται το Κρυονέρι, μία μικρή καθαρή αμμουδιά, λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της Πάργας ενώ λίγο παρακάτω βρίσκεται η ήσυχη παραλία του Πίσω Κρυονερίου.

Στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάργας βρίσκεται η παραλία Λίχνος, μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια, ιδανικά για εξερεύνηση και 3 χιλιόμετρα παρακάτω βρίσκεται ο κόλπος του Άη Γιαννάκη, όπου βρίσκεται μία υποβρύχια πηγή με γλυκό νερό. Το Σαρακίνικο στα 19 χιλιόμετρα από την Πάργα είναι μία οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά, που προσφέρεται για ήσυχες διακοπές.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram