Γνωρίστε το Αλωνάκι Φαναρίου στην Πρέβεζα!

Αλωνάκι Φαναρίου: Πιστεύω ότι άξια συγκαταλέγεται στη λίστα με τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου και μια επίσκεψη σε αυτή, θεωρώ ότι μπορεί να σας πείσει για του λόγου το αληθές! Δεν αναφέρομαι σε άλλη από το πανέμορφο «Αλωνάκι» στην Πρέβεζα, παραλία που με έχει μαγέψει!

Αλωνάκι Φαναρίου: Τα μαγευτικά νερά του

Από τη Πρέβεζα τα 50 περίπου χιλιόμετρα μέχρι την παραλία, θα περάσουν γρήγορα και ευχάριστα, καθώς θα κινήστε παράλληλα σε μια από τις πιο όμορφες και ειδυλλιακές παραθαλάσσιες διαδρομές στη Ελλάδα! Η Πάργα είναι αληθινά πανέμορφη! Πολλές οι παραλίες που θα βρείτε στο δρόμο σας, κατά μήκος της ακτογραμμής καθώς θα κινήστε με φορά προς την Πάργα! Ωστόσο μην υποκύψετε στο κάλεσμα τους. Η κρυφή παραλία στο «Αλωνάκι» θα σας αποζημιώσει για την αναμονή! Άλλες πανέμορφες παραλίες είναι το Καραβοστάσι και η Αμμουδιά!

Γνωρίστε το Αλωνάκι Φαναρίου στην Πρέβεζα!

Η πρόσβαση στο μέρος

Για να πάτε στο Αλωνάκι, αρκεί να ακολουθήσετε τις πινακίδες που αρχίζουν κιόλας από την εθνική οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας. Μέχρι ενός σημείου η διαδρομή είναι ίδια με αυτήν για τις παραλίες Σκάλα και Όρμος του Οδυσσέα αλλά, πριν φτάσετε σ’ αυτές, μια πινακίδα θα σας καθοδηγήσει να στρίψετε αριστερά.

Η άσφαλτος φτάνει μέχρι το μεγάλο πλάτωμα που υπάρχει στο πευκόδασος πάνω από την παραλία. Εκεί θα βρείτε σίγουρα χώρο για παρκάρισμα, γιατί το πλάτωμα είναι τεράστιο για τα δεδομένα της παραλίας. Αν δεν βρείτε εκεί θέση, πράγμα απίθανο, τότε μάλλον δε θα χωρέσετε και στην παραλία.

Μία εναλλακτική λύση για μία παραλία στην άγρια φύση είναι ο Άι Γιαννάκης Πάργας!

Γνωρίστε το Αλωνάκι Φαναρίου στην Πρέβεζα!

Τι θα βρείτε εδώ

Επίσης κοντά στο «Αλωνάκι», βρίσκεται και ο «όρμος του Οδυσσέα», άλλη μια από τις πολλές όμορφες παραλίες της διαδρομής. Βγαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο, ακολουθήστε τις πινακίδες και σύντομα θα φτάσετε σε έναν ανοιχτό χώρο, ιδανικό για το παρκάρισμα του αυτοκινήτου σας.

Αλωνάκι Φαναρίου: Περισσότερα για την παραλία

Η παραλία χωρίζεται σε τμήματα από μικρά άσπρα βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα. Το κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας εκτός από το δάσος που την περιβάλλει είναι ο παρακείμενος βράχος που δεσπόζει. Αποτελεί προστατευόμενο μέρος όπου απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της κατασκήνωσης. Χαρακτηρίζεται επίσης για την εξαιρετική καθαρότητα του νερού και για την πυκνότητα της βλάστησης, κυρίως δέντρα και θάμνοι.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram