Σαρακήνικο: Η πανέμορφη παραλία στην Πάργα

Σαρακήνικο Πάργα: Μπορεί στο άκουσμα της παραλίας Σαρακήνικο το μυαλό μας να πάει αμέσως στην όμορφη Μήλο αλλά Σαρακήνικο δεν έχει μόνο το όμορφο Κυκλαδονήσι αλλά και ένα άλλο εξίσου δημοφιλές μέρος στην ηπειρωτική όμως Ελλάδα… Και αναφερόμαστε στην υπέροχη Πάργα!

Σαρακήνικο Πάργα: Η πιο όμορφη παραλία της περιοχής

Όπως και οι άλλες παραλίες με την ίδια επωνυμία ανά την ελληνική επικράτεια, έτσι και αυτή πήρε το όνομά της, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, από τους Σαρακηνούς πειρατές, που λέγεται ότι παλιότερα είχαν αγκυροβολήσει εκεί το καράβι τους. Δεν θα δυσκολευτείτε να την βρείτε. Πηγαίνοντας με αυτοκίνητο είναι περίπου στα μισά του δρόμου Πάργας-Πέρδικας, λίγο μετά ή πριν τη διασταύρωση για το χωριό Αγιά, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχετε!

Σαρακήνικο: Η πανέμορφη παραλία στην Πάργα

Πώς θα φτάσετε εδώ!

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και περνάτε και από άλλες παραλίες όπως ο Βάλτος και ο άγιος Σώστης. Οδηγώντας, σύντομα θα δείτε τη σχετική πινακίδα που θα σας οδηγήσει σε μια από τις πιο γραφικές παραλίες στην περιοχή! Θα σας πάρει λίγη ώρα να κατεβείτε από τον επαρχιακό δρόμο στην ακρογιαλιά. Η διαδρομή μέσω των ελαιόδεντρων είναι υπέροχη, αν και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την οδήγηση σας.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Σαρακήνικο Πάργα: Το πιο γραφικό μέρος

Το παρκάρισμα γενικά ίσως σας δυσκολέψει, οπότε αν επιλέξετε να κάνετε το μπάνιο σας στο Σαρακήνικο, πηγαίνετε όσο νωρίτερα μπορείτε. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο, έφερα στο μυαλό μου τις αναμνήσεις που είχα από μικρός. Το μόνο που θυμόμουνα παλιότερα ήτανε μια μικρή καντίνα που υπήρχε εκεί! Τώρα… όλα έχουν αλλάξει. Εστιατόρια και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν μεταμορφώσει την περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχουν αλλοιώσει το περιβάλλον. Η παραλία, μικρή με μικρά βότσαλα και άμμο που συνδυάζονται με ιδανικό τρόπο.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Υποδομές

Βρίσκεται στο βάθος ενός κλειστού κόλπου με γαλανά και πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη και διαθέτει αρκετά καταστήματα εστίασης. Στην γύρω κοντινή περιοχή υπάρχουν ορισμένες επιχειρήσεις διαμονής για αυτούς που δεν θέλουν απλά να την επισκεφθούν. Πρόκειται πραγματικά για μια από της ομορφότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας! Καλό λοιπόν είναι να έχετε μαζί σας κάποια ομπρέλα και ψάθες. Ιδανική για οικογένειες και ζευγάρια, θα σας μαγέψει τόσο με το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, όσο και με τα εκπληκτικά νερά σε γαλαζοπράσινο χρώμα.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram