Ο must χειμερινος προορισμός: Γνωρίστε την Ελάτη

Η Ελάτη ανήκει στο δήμο Τρικάλων και απέχει περίπου 31 χλμ από την πόλη των Τρικάλων. Η Ελάτη είναι το μεγαλύτερο χωριό από τα ορεινά χωριά των Τρικάλων σε υψόμετρο 900μ χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Κόκκινου Βράχου. Ο πληθυσμός της είναι 950 κάτοικοι συμπεριλαμβανομένων των οικισμών Άγιος Γεώργιος, Ξυλοχώρι, Λιόπιστες και Βλάχα.Η Ελάτη είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά και παρέχει στους επισκέπτες μία πληθώρα επιλογών σε καταλύματα,εστιατόρια και καφέ. Η φιλοξενία των ανθρώπων και το τοπικό φαγητό είναι ο απόλυτος συνδυασμός για να περάσεις τέλεια στις διακοπές σου!

Ο must χειμερινος προορισμός: Γνωρίστε την Ελάτη

Ιστορία της Ελάτης

Βουτηγμένο μέσα σε πυκνά δάση ελάτης, το χωριό δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία του, η οποία βέβαια χρησιμοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες. Βάση αρχαιολογικών ανακαλύψεων στη θέση Κατώφλι, η αρχαία πόλη Πύτναιο βρισκόταν στην περιοχή της Ελάτης, ενώ σύμφωνα με Βυζαντινά ευρήματα το χωριό δημιουργήθηκε μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης σε μια διαφορετική τοποθεσία κοντά στο ποτάμι. Στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχαν τρεις παλιότεροι οικισμοί οι οποίοι καταστράφηκαν από φωτιά το 1943, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελάτη χτίστηκε στη σημερινή της θέση αμέσως μετά την οριστική απελευθέρωση των Τρικάλων από τους Τούρκους το 1898 και μέχρι το 1955 ονομαζόταν Τύρνα.

Η Ελάτη συνήθως συνδυάζεται με το Περτούλι και το Νεραΐδοχωρι καθώς για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου με πάρα πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Ελάτη Φαγητό

Η Ελάτη έχει πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και οι διάφορες τοπικές συνταγές με αγριογούρουνο,κότσι,ζαρκάδι ,διάφορες χορτόπιτες και ζεστές σούπες πρωταγωνιστούν γαστρονομικά τις κρύες ημέρες του χειμώνα δίπλα στο τζάκι της εκάστοτε ταβέρνας. Για περισσότερες προτάσεις που να φάτε κάντε κλικ εδώ.

Παραδοσιακές γεύσεις στην Ελάτη: Το triimero.gr σας προτείνει Παραδοσιακές γεύσεις στην Ελάτη: Το triimero.gr σας προτείνει

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram