Μετά την δοκιμή στο Περτούλι για το φαγητό σειρά είχε η Ελάτη. Παραδοσιακές ταβέρνες με απίστευτες γεύσεις και τοπικές συνταγές δεν μπορούσε παρά να μην μπει στην λίστα μας για δοκιμή στο ταξίδι μας. Ξεχωρίσαμε 3 ταβέρνες-εστιατόρια:
Το Ανώγι
Στην μεγάλη σάλα με θέα τις πλαγιές του Κόζιακα, τα τραπέζια γεμίζουν με αχνιστές σούπες,χειροποίητες χορτόπιτες,παραδοσιακές συνταγές με αγριογούρουνο,ζαρκάδι,αρνάκι στην γάστρα. Θα το βρείτε 4 χιλιομετρα έξω από Ελάτη προς Περτούλι. Τηλ: 2434071761
Πανσέλοινος
Ένα απο τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία της περιοχής με παραδοσιακή διακόσμηση με σπεσιαλιτέ τα κυνήγια και τα φρέσκα μανιτάρια. Ξεχωριστό ήταν το αγριογούρονο με βασιλομανίταρα και το ζαρκάδι με τα άγρια βατόμουρα και κάστανα. Τηλ: 24340 71850
Ταβέρνα Παπαναστασίου
Μία ταβέρνα με ιστορία 60 ετών ,ακριβώς δίπλα από το ομώνυμο ξενοδοχείο! Παραδοσιακή κουζίνα και απλά νόστιμα πιάτα βασισμένα σε παλιές συνταγές της οικογένειας.Καλές τιμες, ικανοποιητικές μερίδες.
Τηλ: 24340 71150