Μεσσηνιακή Μάνη: Όλες οι παραλίες στην Καρδαμύλη

Καρδαμύλη παραλίες: Μπορεί η Έξω Μάνη στην Καρδαμύλη να μη διαθέτει τις ατελείωτες αμμουδερές παραλίες που συναντά κανείς σε άλλες περιοχές του Νομού, αλλά αυτό που προσφέρει είναι εξίσου μοναδικό: κάθε διαδοχικός κολπίσκος είναι διαφορετικός. Από τα φιλόξενα Ριτσά και τον αγαπημένο των φυσιολατρών Φονέα, ως την Καλογριά με τις φυσικές πηγές και τις πέτρινες ξαπλώστρες που προσφέρει ο Ταΰγετος στο Καταφύγι, η δαντελωτή ακτογραμμή της Μεσσηνιακής Μάνης με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο κρύβει σε κάθε της στροφή και μια ξεχωριστή έκπληξη.

Καρδαμύλη παραλίες: Στούπα

5 χλμ από το Συγκρότημα θα συναντήσετε το Μαϊάμι της Μάνης, – η δεύτερη πιο πολυσύχναστη παραλία της περιοχής και η πιο τουριστική, με ξανθιά ψιλή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, γραφικό τοπίο και αμέτρητα ταβερνάκια, καφέ και μαγαζιά. Παρά τον κόσμο, τα νερά είναι πεντακάθαρα – υπόγεια ποτάμια που ξεκινούν από τον Ταΰγετο εκβάλλουν κι εδώ υποθαλάσσια ανακυκλώνοντας τα. Ιδανική για οικογένειες.

Μεσσηνιακή Μάνη: Όλες οι παραλίες στην Καρδαμύλη

Ο ”Φονέας” με τα καταγάλανα νερά!

Πολύ κοντά στα Δελφίνια, στο δρόμο προς Καρδαμύλη, ίσως η πιο αγαπημένη γνωστή – άγνωστη παραλία της περιοχής. Ανέγγιχτη από τον τουρισμό, ουσιαστικά ανοργάνωτη (με μία μόνο καντίνα με τραπεζάκια τους θερινούς μήνες), κρυμμένη στο τέλος ενός μονοπατιού ανάμεσα στα δέντρα, έχει λευκό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Ο μεγάλος βράχος που τη που χωρίζει στα δύο προσφέρει φυσική σκιά και προσφέρεται για βουτιές!

Μεσσηνιακή Μάνη: Όλες οι παραλίες στην Καρδαμύλη

Καρδαμύλη: παραλίες και τοποθεσία

Η «επίσημη» παραλία είναι τα Ριτσιά, δυτικά του οικισμού, με βοτσαλάκι, ελιές και ταβέρνα. Ο Φονέας (2,5 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης), ένας πολύ κλειστός κόλπος με βότσαλο, πράσινα νερά κι ένα βράχο στη μέση, μαζεύει αρκετό κόσμο. Στην ίδια περιοχή, τα Δελφίνια είναι άλλη μια μεγάλη και δημοφιλής παραλία με γαλήνια νερά, σκούρα άμμο, βότσαλα και κυπαρίσσια.

Επίσκεψη στο Καταφύγι

Στην αντίθετη κατεύθυνση, προς Λακωνική Μάνη, 3 χλμ περίπου νοτιοανατολικά από το Συγκρότημα, μη χάσετε το Καταφύγι. Άγριο και επιβλητικό τοπίο με τον Ταΰγετο να φτάνει ως τη θάλασσα, φυσικές πέτρινες «ξαπλώστρες» κι απομόνωση. Ιδανική για νέους ή/και λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας – η πρόσβαση από το μονοπάτι δεν είναι εύκολη (10 λεπτά από το πάρκινγκ), η πιθανότητα να συναντήσετε γυμνιστές μεγάλη, ενώ πρέπει να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα καθότι εντελώς ανοργάνωτη. Συνδυάστε την με μια επίσκεψη στο ομώνυμο σπήλαιο.

Μεσσηνιακή Μάνη: Όλες οι παραλίες στην Καρδαμύλη

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram