Ταξίδι στην Καρδαμύλη: Πού να πάτε για φαγητό

Καρδαμύλη φαγητό: Πήγαινες να φας στη «Λέλα» και έβλεπες την Julie Delpy να περπατάει στην άκρη του μώλου. Έκανες μια βουτιά στα Ριτσά και ο Ethan Hawke έπινε τον καφέ του στις «Ελιές». Πεταγόσουν το απόγευμα να πάρεις ένα γάλα από το μικρό παραδοσιακό παντοπωλείο στην Πλάτσα και συναντούσες όλο το καστ της ταινίας μπροστά σου. Τα αξιοθέατα της Καρδαμύλης σε περιμένουν!

Λίγα λόγια

Απέχει 3 ώρες με το αυτοκίνητο από Αθήνα. Ο δρόμος μέχρι Καλαμάτα έχει ανοίξει και είναι πλέον εύκολος και γρήγορος. Θέλετε δυόμισι ώρες μέχρι Καλαμάτα και μισή ώρα για το τελευταίο κομμάτι μέχρι Καρδαμύλη γιατί έχει πολλές, αλλά ωραίες, στροφές. Θα λατρέψετε την διαδρομή που θυμίζει Γαλλική Ριβιέρα.

Διακοπές στην μαγευτική Καρδαμύλη

Η φημισμένη ταβέρνα Λέλα για φαγητό στην Καρδαμύλη

Στην Καρδαμύλη οφείλετε να φάτε στην ταβέρνα «Λέλα», πρώτον για να θαυμάσετε την ίδια την Λέλα που ήταν επί σειρά ετών η προσωπική μαγείρισσα και βοηθός του Πάτρικ Λη Φέρμορ -και η οποία αποτελεί και την επιτομή της μανιάτισσας γιαγιάς- και δεύτερον, για να δοκιμάσετε φαγητά τόσο τέλεια μαγειρεμένα όσο πουθενά αλλού. Στα plus, η υπέροχη θέα από την ταβέρνα.

Οι καλύτερες επιλογές: Ρωτήστε τους ντόπιους!

Θα πάτε να φάτε στην Πηγή (ορεινό χωριό κατεύθυνση Οίτυλο) στην ταβέρνα του Στάθη. Θα φάτε στον «Αποστολίδη» το καλύτερο ψάρι της περιοχής στο χωριό Αγ. Νικόλαος. Στο ίδιο χωριό θα δοκιμάσετε και την ωραιότερη (ζεστή) τυροκαυτερή στον «Κρυφό Κήπο».

Θα φάτε και στο «Καμπινάρι» στο, επίσης, ορεινό χωριό Νομιτσί για να απολαύσετε την επιβλητικότερη θέα της περιοχής, αλλά και τα καλύτερα ψητά. Θα δοκιμάσετε τα εδέσματα του Φώτη στην ταβέρνα «Πλάτανος» κάτω από τον μεγαλύτερο πλάτανο που έχετε δει στη ζωή σας στο χωριό Θαλάμαις και θα πείτε ένα γεια από μένα στην ξακουστή μαγείρισσα Πίτσα που θα σας τρατάρει ό,τι καλύτερο παράγει η μεσσηνιακή Μάνη στην ταβέρνα του Ξεροβάσιλα, που πλέον ονομάζεται «Καλή Καρδιά».

Μεσσηνιακή Μάνη: Όλες οι παραλίες στην Καρδαμύλη

Καρδαμύλη φαγητό: Στα σοκάκια της Στούπας!

Μέσα στα σοκάκια της Στούπας, η ταβέρνα του Βασίλη σερβίρει κάτω από τις μουριές μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά και μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας. Όμως εδώ θα έρθετε βασικά για τα κρεατικά του: αρνί σούβλας που ψήνεται σε λαδόκολλα, συκώτι ψητό, κρεατόσουπα, προβατίνα σουβλάκι, μπιφτέκι γεμιστό, σουβλιστή γουρουνοπούλα, συνοδευόμενα από πατάτες φούρνου ή τηγανιτές, είναι οι σπεσιαλιτέ του Βασίλη.

Διαβάστε πληροφορίες: Για περισσότερες παραλίες στην Καρδαμύλη!

Ταξίδι στην Καρδαμύλη: Πού να πάτε για φαγητό

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram