Μεσολόγγι: Το μέσο των λιμνών της Αιτολοακαρνανίας

Μεσολόγγι: Πόλη χτισμένη σε έναν προσχωσιγενή βραχίονα που σχηματίζεται ανάμεσα σε δυο λιμνοθάλασσες, η πόλη του Μεσολογγίου έχει συνδεθεί όσο καμία άλλη με τον Αγώνα του 1821, γι αυτό και φέρει και το όνομα Ιερή Πόλη. Αποτελεί έδρα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και απέχει 249 χλμ. από την Αθήνα, 35 χλμ. από το Αγρίνιο και 37 χλμ. από το Αντίρριο. Τα ομορφότερα αξιοθέατα στο Μεσολόγγι σε περιμένουν!

Μεσολόγγι: Το μέσο των λιμνών της Αιτολοακαρνανίας

Μη χάσετε την Τουρλίδα!

Κατά την παραμονή σας στο ιστορικό και πολύπαθο Μεσολόγγι αξίζει να επισκεφτείτε την Τουρλίδα. Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν (5-6 χλμ.) κατασκευάστηκε το 1885 στη δυτική άκρη της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας και έτσι η Τουρλίδα έπαψε να αποτελεί νησί. Σήμερα έχει διαπλατυνθεί και διαθέτει δύο λωρίδες για τα αυτοκίνητα, πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομο. Η βόλτα σας εκεί θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε τις παραδοσιακές παλάδες, τις ξύλινες καλύβες που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από το νερό, και τα ιχθυοτροφεία όπου αλιεύονται χέλια, τσιπούρες, λαβράκια και κέφαλοι.

Μεσολόγγι: Το μέσο των λιμνών της Αιτολοακαρνανίας

Φαγητό στο Μεσολόγγι; Δείτε εδώ!

Μεσολόγγι: Από πού πήρε το όνομά του;

Η επικρατέστερη εκδοχή αναφέρει ότι η το όνομα της πόλης προέρχεται από τον συνδυασμό των ιταλικών λέξεων mezzo και langhi (Mezzolanghi), πoυ σημαίνει «μέσον λιμνών» ή messo langhi (Messolanghi), δηλαδή «τόπος εν μέσω λιμνών». Αναφέρεται για πρώτη φορά στις γραπτές πηγές τον 16ο αι. Από το 1804 έως το 1820, η ιστορική πόλη βρισκόταν στην κυριαρχία του Αλή Πασά των Ιωαννίνων.

Η σημαντικότερη σελίδα της ιστορίας της γράφτηκε με την ηρωική Έξοδο (10 Απριλίου 1826) των Μεσολογγιτών ύστερα από πολύμηνη πολιορκία από τους Τούρκους, γεγονός που σφράγισε τη νεότερη ελληνική ιστορία. Η πόλη παρέμεινε στην κυριαρχία των Τούρκων ως το 1829 κι έπειτα άρχισε η ανοικοδόμησή της. Το 1937 το Μεσολόγγι χαρακτηρίστηκε ως «Ιερά Πόλις».

Μεσολόγγι: Το μέσο των λιμνών της Αιτολοακαρνανίας

Το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στο Μεσολόγγι

Ακόμη και ο καλύτερος διευθυντής φωτογραφίας δεν θα μπορούσε να αναπαραγάγει το φως που κάνει τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου να φαντάζει χρυσή την ώρα της δύσης. Ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες, το Μεσολόγγι (mezzo laghi), μια πόλη επίπεδη, που αγαπούν οι ποδηλάτες, φιλική σε οικογένειες με παιδιά. Μια πόλη ηρώων, πηγή έμπνευσης για τον διάσημο Φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα και τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας Διονύσιο Σολωμό.

Μεσολόγγι: Το μέσο των λιμνών της Αιτολοακαρνανίας

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram