Ιτέα Φωκίδας: Η πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη!

Ιτέα: Βρίσκεται στον Κρισαίο κόλπο (ή κόλπο της Ιτέας), στον Κορινθιακό. Πίσω από την πόλη απλώνεται ο Ελαιώνας της Άμφισσας, έχοντας ως φόντο τη Γκιώνα και τον Παρνασσό, στις πλαγιές του οποίου διακρίνονται οι Δελφοί και το Χρισσό. Από την παραλία της Ιτέας, κοιτώντας προς τη θάλασσα, μπορεί κανείς να διακρίνει το Γαλαξίδι, όπως και την Πελοπόννησο. Η Ιτέα βρίσκεται νότια της Άμφισσας, βορειοανατολικά του Γαλαξιδίου, βορειοδυτικά της Δεσφίνας και νοτιοδυτικά των Δελφών, πόλεις με τις οποίες συνδέεται οδικά. Ακόμα, διαβάστε τις προτάσεις μας για φαγητό στην Ιτέα!

Ιτέα Φωκίδας: Λίγα λόγια

Ιτέα: Η παραλιακή κωμόπολη της Ιτέας βρίσκεται 13 χλμ νότια της Άμφισσας αγκαλιασμένη από τον Κορινθιακό κόλπο. Μαζί με τη γειτονική Κίρρα, είναι χτισμένη στο βάθος του Κρισσαίου κόλπου. Η Ιτέα είναι μια νέα πόλη που ιδρύθηκε το 1830 και πιθανόν οφείλει το όνομά της οφείλεται στις πολλές ιτιές που φύτρωναν παλαιότερα στην περιοχή. Σήμερα, έχει πληθυσμό 9.000 κατοίκους περίπου. Σούπερ καλοκαιρινός προορισμός αφού θα συναντήσεις τις πιο καθαρές παραλίες στην Ιτέα!

Ιτέα Φωκίδας: Η πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη!

Η πρόσβαση στην πόλη

Η πρόσβαση στην πόλη είναι ευχερής, τόσο από τη θάλασσα – διαθέτει καλό επιβατικό – εμπορικό λιμάνι-, όσο και από την ξηρά, καθώς συνδέεται με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας. Αποτελεί την έξοδο προς την θάλασσα, όχι μόνο του Νομού – επίνειο της Αμφισσας και των Δελφών-, αλλά και της Κεντρικής Ελλάδος. Η μαρίνα της που κατασκευάζεται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 250 σκαφών και αποτελεί μια καλή λύση για τους ιδιοκτήτες σκαφών ακόμη και από την Αττική.

Ιτέα Φωκίδας: Η πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη!

Η τουριστική ανάπτυξη στην Ιτέα

Η Ιτέα, τα τελευταία χρόνια, έχει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη με αποτέλεσμα να προσφέρει στους επισκέπτες της άριστες επιλογές διαμονής. Ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, ξενοδοχεία και κάμπινγκ περιμένουν να σας φιλοξενήσουν και να σας προσφέρουν τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. Γραφικά ταβερνάκια, ψαροταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια στην παραλία της Ιτέας, όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και μια πληθώρα γεύσεων με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και την Πελοπόννησο.

Ιτέα Φωκίδας: Η πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη!

Γνώρισε τις ομορφότερες παραλίες του νομού

Υπάρχουν πολλές όμορφες και πεντακάθαρες αμμουδιές όπως το Τροκαντερό και το Μαϊάμι που είναι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες καθώς και οι πανέμορφες παραλίες του Ξενία, της Ευαγγελίστριας, Βραχάκια και Αϊ Γιάννης που θα απολαύσετε στιγμές γαλήνης και ηρεμίας. Οι παραλίες της Ιτέας, άλλες οργανωμένες πλαζ, άλλες ελεύθερες αμμουδιές θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Ιτέα Φωκίδας: Η πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram