Η Νάουσα είναι η ομορφότερη πόλη στην Ημαθία

Νάουσα: Βιομηχανικό και γεωργικό κέντρο του νομού, χτισμένη σε οροπέδιο στους πρόποδες του Βέρμιου (υψόμετρο 360 μ.), σε μια περιοχή όπου ο Ηρόδοτος τοποθετεί τους περίφημους Κήπους του Μίδα. Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Μακεδονίας, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική του νομού μετά τη Βέροια. Αναπτύχθηκε οικονομικά στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, αλλά καταστράφηκε από τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων.

Νάουσα: Η σημερινή δραστηριότητα

Σήμερα η ναουσιώτικη κλωστοϋφαντουργία φθίνει και τα περισσότερα εργοστάσια έχουν κλείσει, αλλά ακμάζουν η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοποιία (το 1987, η πόλη ανακηρύχθηκε «Διεθνής Πόλη του Οίνου και της Αμπέλου»). Απέχει 21 χλμ. BΔ από τη Bέροια.

Η Νάουσα είναι η ομορφότερη πόλη στην Ημαθία

Περιήγηση στο πάρκο!

Την άνοιξη και το καλοκαίρι μπορεί να είναι καταπράσινο, αλλά και τις υπόλοιπες εποχές έχει τη χάρη του. Είναι περιποιημένο, έχει λίμνη με κύκνους, πάπιες και ψάρια, στο δρόμο σας μπορεί να βρεθούν και παγόνια, σκίουροι και άλλα ζωάκια που θα σας τραβήξουν την προσοχή από το όργιο της φύσης που συμβαίνει εκεί. Μαγική είναι επίσης η επιβλητική θέα στον κάμπο της Ημαθίας, ενώ και ο διαμορφωμένος ανθόκηπος θα κάνει τη φωτογραφική σας μηχανή να πάρει φωτιά. Βρίσκεται κοντά στην είσοδο της πόλης, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από εκεί ή να πιείτε τον καφέ σας μέσα ή γύρω από αυτό.

Η Νάουσα είναι η ομορφότερη πόλη στην Ημαθία

Γνώρισε την Αράπιτσα στη Νάουσα

Η Αράπιτσα της Νάουσας είναι ένα από τα λίγα ποτάμια στην Ελλάδα που έχουν ονομασία θηλυκού γένους. Ένα ποτάμι που έχει μείνει στην ιστορία για τη μεγάλη θυσία των γυναικών της πόλης, τον Απρίλιο του 1822, οι οποίες προτίμησαν να πέσουν αυτές και τα παιδιά τους στα νερά του παρά στα χέρια των Τούρκων.

Η Νάουσα είναι η ομορφότερη πόλη στην Ημαθία

Χιονοδρομικό κέντρο Βερμίου

Στη δυτική πλευρά του Βερμίου, σε υψόμετρο 1430-2005 μέτρων, περίπου 17 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, σας περιμένει το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια. Στο κέντρο αυτό, με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, εξασφαλίζεται άριστη ποιότητα χιονιού σ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου για χειμερινά παιχνίδια, εκτός, όμως, από αυτά, προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες, όπως ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς. Οι πιο δραστήριοι, σίγουρα αξίζει τον κόπο να τα επισκεφτείτε.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram