Γνώρισε τις πιο top παραλίες στην Πάργα!

Πάργα παραλίες: Μια τεράστια ακτογραμμή 40 χιλιομέτρων από την γραφική Πάργα, στην Πέρδικα, τα Σύβοτα και την Ηγουμενίτσα σας περιμένει για να απολαύσετε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας.
Σας προτείνουμε να εξοπλιστείτε με όλα τα απαραίτητα για τη θάλασσα και να εξορμήσετε!

Πάργα παραλίες: Το απέραντο γαλάζιο

Παραλία Αμμουδιά: Φτάνοντας στην Αμμουδιά παρατηρείς μια πλατιά παραλία με ψιλή άμμο, σχετικά ρηχά με τη θερμοκρασία των νερών να έχει ξαφνικές διακυμάνσεις απο ζεστό σε κρύο. Σ΄αυτο συμβάλουν τα νερά του μυθικού και σκοτεινού ποταμού Αχέροντα που εκβάλουν εκεί. Στην παραλία της Αμμουδιάς μπορείς να επιδοθείς σε θαλλάσια sports όπως ski, jet ski η ιστιοπλοοία ακόμα και δυνατότητα για εξερεύνηση του βυθού με καταδύσεις.

Εναλλακτική πρόταση για extreme sports αποτελεί η δυνατότητα για kanoe kayak και rafting στον Αχέροντα. Καταπληκτικό σημείο για κατάβαση που στη διαδρομή του διασχίζει τον ποταμό ως τις εκβολές του την Αμμουδιά. Ακόμη μπορείς να ανακαλύψεις τα μυστικά του Αχέροντα με βαρκάδα και ξενάγηση καθώς επίσης κάνοντας ιππασία. Με βάση την Αμμουδιά και τον Αχέροντα μπορείς να περιηγηθείς σε νησιά του Ιονίου με μονοήμερες βόλτες ή πολυήμερες κρουαζιέρες.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Ο Βάλτος!

Η παραλία Βάλτος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας με ακτογραμμή που προσεγγίζει τα 3 Km. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που είναι χτισμένο το κάστρο της Πάργας , στο πίσω μέρος της. Τα καθαρά και ήρεμα νερά καθώς και η μικρή απόσταση από την Πάργα έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πλήθος λουομένων. Άλλη γνωστή παραλία είναι το Αλωνάκι!

Η παραλία Βάλτος καλύπτεται από άμμο και από βότσαλα, είναι σχετικά ασφαλής καθώς περιβάλλεται από τον όρμο του κάστρου της Πάργας και τον όρμο της Παναγίας της Βλαχέρνας, ενώ το μεγάλο μήκος της ακτογραμμής επιτρέπει την φυσική ανανέωση του νερού χωρίς την ύπαρξη δυνατών ρευμάτων. Τέλος ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πλήθος από θαλάσσια σπορ ενώ γύρω από αυτή λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες, πλήθος μονάδων ενοικιαζόμενων δωματίων, γραφικές ταβέρνες και μίνι μαρκετ.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Πάργα παραλίες: Τα νερά στο Σαρακήνικο

Η παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται στο βάθος ενός κλειστού κόλπου, σε μία απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πόλη της Πάργας, μετά το χωριό Αγιά. Για τους περισσότερους είναι η πιο όμορφη παραλία στην περιοχή. Είναι οργανωμένη και παρέχει στους επισκέπτες της καταστήματα εστίασης. Απαρτίζεται από ψιλή άμμο και λίγα βότσαλα κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ενώ διαθέτει γαλανά και πεντακάθαρα νερά. Σε κοντινή απόσταση, η γύρω περιοχή είναι τουριστικά ανεπτυγμένη, με αρκετά καταλύματα για όσους θέλουν να διαμείνουν κοντά στα νερά της.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Δείτε ακόμα: Το Καραβοστάσι στην Πάργα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram