Ζαγοροχώρια: 3 υπέροχα χωριά για να δεις!

Ζαγοροχώρια χωριά: Το Ζαγόρι αποτελείται από 46 χωριά, που το καθένα διαθέτει το δικό του κάλλος και τη δική του μικρή γωνιά για χαλάρωση. Σήμερα θα δούμε τα top 3 χωριά της γύρω περιοχής που αξίζει να επισκεφθείς.

Εδώ βρίσκονται μερικοί καλοί λόγοι για να επισκεφθείς τα Ζαγοροχώρια !

Κήποι: Το highlight της Ηπείρου!

Οι Κήποι είναι ένα χωριό χτισμένο πάνω σε ένα λόφο και βρίσκεται 39 χλμ. από τα Ιωάννινα. Χαρακτηριστικό του χωριού είναι οι κήποι του που ανάμεσά του κυλάει ένα ποτάμι στολισμένο με πέτρινα γεφύρια. Εδώ θα βρείτε λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινα σπίτια, καθώς και το μουσείο του Αγάπιου Τόλη με την υπέροχη συλλογή λαογραφικού υλικού.

Ανάμεσα σε αυτά που αξίζει να επισκεφτείτε στο χωριό είναι το Γεφύρι του Μύλου λίγο μετά την ανατολική έξοδο. Τα γεφύρια της περιοχής είναι πολλά, γιατί την εποχή της άνθησης του Ζαγορίου το χωριό αποτελούσε το διοικητικό του κέντρο και μέσο για το εμπόριο αγαθών. Σχεδόν κάθε κτίσμα του χωριού διατηρεί τον σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση, είτε είναι παλιό είτε είναι καινούργιο.

Ζαγοροχώρια: 3 υπέροχα χωριά για να δεις!

Ζαγοροχώρια χωριά: Γνωρίστε τη Βοβούσα!

Το χωριό αυτό ιστορικά εμφανίζεται πριν 1000 χρόνια με πέντε οικισμούς (το Μπαϊτάνι, η Πλάκα, η Αγία Παρασκευή, η Τσιάσκα και ο Άγιος Δημήτριος) που αργότερα ενώθηκαν σε ένα. Το 1943 κάηκε από τους Γερμανούς. Διασώθηκε μόνον η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αξιόλογο μνημείο του χωριού μέχρι και σήμερα που πρέπει να δείτε. Το χωριό ξαναζωντανεύει στα τέλη της δεκαετίας του 50 με αρχές του 60, όπου οι λίγες οικογένειες που επιστρέφουν μέσα από δύσκολες συνθήκες ασχολούνται με την υλοτομία και την κτηνοτροφία. Έτσι ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την υλοτομία και την κατεργασία ξύλου.

Στο χωριό θα βρείτε έναν πολύ όμορφο και φιλόξενο ξενώνα αν θελήσετε να διανυκτερεύσετε. Το κατάλυμα Kerasies Guesthouse φημίζεται για την τοποθεσία του, την καθαριότητά του και τη θέα στον ποταμό Αώο και το όρος Αυγό. Κτισμένο με πέτρα και ξύλο, διαθέτει πολυτελώς επιπλωμένα δωμάτια με κουζίνα και μπάνιο. Είναι εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση και ψυγείο. Υπάρχουν επίσης δωμάτια με ιδιωτικό μπαλκόνι και τζάκι. Θα απολαύσετε τη διαμονή σας!

Ζαγοροχώρια: 3 υπέροχα χωριά για να δεις!

Δείτε φωτογραφίες από τον ξενώνα ”Κερασιές”

Ζαγοροχώρια: 3 υπέροχα χωριά για να δεις! Ζαγοροχώρια: 3 υπέροχα χωριά για να δεις!

Αρίστη: χωριά στα Ζαγοροχώρια

Η παράδοση αναφέρει ότι το χωριό κατοικήθηκε από τους κατοίκους του Βόπατη, χωριού απέναντι από την Αρίστη, οι οποίοι επειδή στην περιοχή της έπεφταν βράχοι και σκότωναν ανθρώπους και ζώα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους. Επίσης οικογένειες από τον Άγιο Μηνά μετακόμισαν στην Αρίστη. Οι κάτοικοί της ταξίδευαν ως επί το πλείστον στη Σερβία. Οι γυναίκες που έμεναν πίσω, εργάζονταν σκληρά και πολλές φορές πάντρευαν τα ανήλικα παιδιά τους.

Η θέση στην οποία είναι κτισμένος ο οικισμός προσφέρει εκπληκτική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά κυρίως προς την μεριά της χαράδρας του Βίκου, με τις πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη και το εξωκκλήσι της Παναγίας. Υπάρχουν μάλιστα παρατηρητήρια από τα οποία μπορείς να δεις ένα μεγάλο κομμάτι του ποταμού και να θαυμάσεις το φυσικό τοπίο.

Ζαγοροχώρια: 3 υπέροχα χωριά για να δεις!

Διαβάστε περισσότερα για διαμονή στην Αρίστη Ζαγορίου!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram