Χιονοδρομικό κέντρο Καλάβρυτα: Η καλύτερη επιλογή για το Σαββατοκυριακό σου

Χιονοδρομικό κέντρο Καλάβρυτα: Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος με πάνω από 100.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Χιονοδρομικό κέντρο Καλάβρυτα: Η καλύτερη επιλογή για το Σαββατοκυριακό σου

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων: Πού βρίσκεται

Βρίσκεται σε απόσταση 15χλμ από την ιστορική πόλη των ΚαλαβρύτωνΤα Καλάβρυτα βρίσκονται περίπου 188χλμ από Αθήνα και 88χλμ από την Πάτρα. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1988 και βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του Χέλμου(Αροάνια όρη). Η βάση του χιονοδρομικού βρίσκεται στα 1700μ ένω η κορυφή του φτάνει στα 2350μ.

Χιονοδρομικό κέντρο Καλάβρυτα: Εγκαταστάσεις

Συνολικά διαθέτει 13 πίστες (2 μαύρες, 5κόκκινες, 3 μπλέ και 3 πράσινες) και 8 αναβατήρες(2 εναέριους, 3 συρόμενους και 3 παιδικούς). Με την προσθήκη των νέων πιστών και αναβατήρων, έχει αυξήσει τα συνολικά χιλιόμετρα, δυνατής διαστρωμένης χιονοδρομίας, από 20Km σε 25Km. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται η προσθήκη της νέας πίστας που ονομάστηκε «Φοίβη». Πρόκειται για τη νέα μαύρη (πολύ δύσκολη) πίστα του χιονοδρομικού, με μήκος 850m και υψομετρική διαφορά στα 290m, όπου δίνει τη δυνατότητα μίας επιπλέον επιλογής για τους πολύ έμπειρους χιονοδρόμους, μαζί με την Αντιγόνη και η «Αρμονία», η οποία είναι και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα του χιονοδρομικού, με μήκος 2700m, μία πολύ εύκολη πίστα, με διαδρομή ανάμεσα στο ελατόδασος του Χελμού. Διαθέτει επίσης δύο σαλέ, παιδότοπο, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολή εκμάθησης, ενώ το σαλέ τα βράδια μετατρέπεται σε μπαρ με δυνατά πάρτι για apres νυχτερινό σκι.

Χιονοδρομικό κέντρο Καλάβρυτα: Η καλύτερη επιλογή για το Σαββατοκυριακό σου

Καλάβρυτα Αξιοθέατα

Εκτός του χιονοδρομικού η τριγύρω περιοχή προσφέρεται για αρκέτες ακόμη δραστηριότητες αλλά και φυσικά τοπία να επισκεφθείς!Απολαύστε τα μνημεία φυσικής ομορφιάς όπως το φαράγγι του Βουραϊκού, το Σπήλαιο Λιμνών στην Κλειτορία ή τα Ύδατα Στυγός.
Επισκεφτείτε το εντυπωσιακότατη Μονή Μεγα Σπήλαιο που είναι χτισμένο στο κάθετο μεγαλοπρεπή βράχο. Επιπλέον, δείτε απο κοντά το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στο οποίο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επαναστάσεως, την 25η Μαρτίου 1821.Μην χάσετε την διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό σε μια διαδρομή κάτω από την σκιά του Χέλμου και παράλληλα με το Βουραϊκό ποταμό.

Χιονοδρομικό κέντρο Καλάβρυτα: Η καλύτερη επιλογή για το Σαββατοκυριακό σου Χιονοδρομικό κέντρο Καλάβρυτα: Η καλύτερη επιλογή για το Σαββατοκυριακό σου

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram