Χειμερινές αποδράσεις: Γνωρίστε Τα Μαγευτικά Χανιά!

Χανιά Χειμερινοί Προορισμοί: Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας και δικαίως από πολλούς θεωρείται και το ομορφότερο. Ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Κρήτη είναι τα Χανιά, μία όμορφη παραλιακή πόλη που έχει φιλοξενήσει πολλούς από εμάς. Όμως, διαθέτει πολλά ανεξερεύνητα ακόμη μέρη για να δείτε. Αμέτρητες παραλίες, παραδοσιακά φαγητά, φιλόξενοι κάτοικοι και πολλοί άλλοι λόγοι για να περάσουμε εκεί τις καλοκαιρινές μας διακοπές και όχι μόνο. Πάμε να δούμε 5+1 λόγους που καθιστούν τα Χανιά δημοφιλή χειμερινό προορισμό.

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στα Χανιά:

Χριστούγεννα με παραδοσιακά έθιμα στα Χανιά

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι μαγική! Έτσι και στην Κρήτη, το ευλογημένο νησί με τα δικά του ήθη και έθιμα. Οι επισκέπτες μαγεύονται από τα γραφικά σοκάκια και τα παλιά αρχοντικά. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής βοηθούν στην αναπαράσταση της φάτνης με ζώα που φέρνουν οι ίδιοι. Αυτό και άλλα πολλά παραδοσιακά έθιμα θα βρείτε στην πόλη των Χανίων και θα θέλετε να περνάτε τα Χριστούγεννα σας εκεί συχνότερα.

Αποφύγετε την πολυκοσμία

Όλοι όσοι έχουμε επισκεφθεί τα Χανιά έχουμε μείνει έκπληκτοι με τις παραλίες και με τα καταγάλανα νερά. Πόσοι από εμάς όμως είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη θάλασσα αυτή χωρίς αμέτρητους τουρίστες και βαβούρα; Αν είσαι λάτρης της θάλασσας και χειμερινός κολυμβητής, τα Χανιά για εσένα είναι ο ιδανικός χειμερινός προορισμός. Ευκαιρία να απολαύσεις τις παραλίες όπως θα ήθελες!

Αξιοθέατα και πολιτισμός

Εξερευνήστε τα αξιομνημόνευτα μουσεία της Κρήτης χωρίς ατελείωτες ουρές και κάτω από τον καυτό ήλιο. Αν και εσείς αγαπάτε τον ελληνικό πολιτισμό και τα μουσεία της Ελλάδας… δεν έχετε παρά να αφήσετε την κρητική παράδοση και ιστορία να σας παρασύρει. Θα νιώσετε ότι ζείτε για λίγο σε μία άλλη εποχή.

Χανιά χειμερινοί προορισμοί: Σφακιά

Τα Σφακιά είναι ένα ήρεμο ψαροχώρι μόλις 75 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το μέρος αυτό σου υπόσχεται ήσυχες διακοπές. Μπορεί να λείπουν από αυτό τα μαγαζιά και οι κοσμοπολίτικες νύχτες, όμως θα σε αποζημιώσει με τα καλντερίμια του. Για εσένα που θέλεις να δοκιμάσεις την εμπειρία της αποκέντρωσης, πέρασε μερικές μέρες στο χωριό αυτό και ασχολήσου με το ψάρεμα και την ανάβαση στα όρη. Στην ταβέρνα ”Δελφίνι” της χώρας, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και οι μερίδες κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Χειμερινές αποδράσεις: Γνωρίστε Τα Μαγευτικά Χανιά!

Μηλιά: Οικισμός από άλλη εποχή

Σε ορεινή τοποθεσία, η Μηλιά απέχει περίπου σαράντα λεπτά από το κέντρο και είναι η ευκαιρία σου για αγροτουρισμό! Το χωριό αυτό ζει χωρίς πολλές ανέσεις και απαγορεύεται να φέρεις το αυτοκίνητό σου στο κέντρο του χωριού. Συνίσταται να το αφήσεις έξω από αυτό. Οι κάτοικοι εκεί έχουν επιλέξει έναν άλλο τρόπο ζωής που θυμίζει ίσως μία άλλη δεκαετία. Έτσι, στο χωριό δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα παρά μόνο για τους εξωτερικούς χώρους κατά τις βραδινές ώρες. Και ενώ όλα κυλούν πιο απλά και λιτά, σου δίνουμε το λόγο μας ότι δεν πρόκειται να βαρεθείς.

Στη Μηλιά μπορείς πάντα να ασχοληθείς με τις τοπικές ασχολίες των κατοίκων! Να μάθεις πώς ζουν και πώς εργάζονται, να πάρεις μαθήματα παραδοσιακής κουζίνας και φυσικά… μην ξεχάσετε να γευματίσετε στην ομώνυμη ταβέρνα μέσα στο δάσος με εκπληκτική θέα και φαγητό από αγνά υλικά.

Χανιά χειμερινοί προορισμοί – Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη Μηλιά:

Χειμερινές αποδράσεις: Γνωρίστε Τα Μαγευτικά Χανιά!

Ομαλός Χανίων

Είσαι φυσιολάτρης; Δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το χωριό αυτό της Κρήτης και να απολαύσεις το γνωστό σε όλους μας φαράγγι της Σαμαριάς αλλά και πολλά τοπικά εδέσματα. Κρέατα, γραβιέρα, μυζήθρα και το πολυσυζητημένο κρητικό πιλάφι! Οι αναβάσεις στον Ομαλό είναι συνηθισμένο σπορ και παρότι μιλάμε για μεγάλα ύψη, οι ορειβατικοί σύλλογοι σου υπόσχονται βατούς δρόμους και μονοπάτια.

Άλλο ένα σπορ με το οποίο καταπιάνονται οι εκδρομείς είναι το σκι και… ξανά πίσω στο χωριό για να παρακολουθήσεις τις εργασίες των ντόπιων όπως η ελαιοσυλλογή και το άρμεγμα. Στον Ομαλό θα βρεις τα καλύτερα ταβερνάκια! Εμείς έχουμε ξεχωρίσει την ταβέρνα ”Αιμιλία” στην ορεινή Ζούρβα, που εκτός από νόστιμο φαγητό σου δίνει την δυνατότητα να αγοράσεις αν θέλεις μέλι, βότανα και άλλα τοπικά προϊόντα.

Χειμερινές αποδράσεις: Γνωρίστε Τα Μαγευτικά Χανιά!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram