Ξάνθη: Τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης

Ξάνθη αξιοθέατα: Το φημισμένο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας Καρναβάλι της είναι μόνο η αφορμή. Η πανέμορφη παλιά πόλη της, η συγκλονιστική της κουζίνα, η ρομαντζάδα στις όχθες του ποταμού της, και οι φανταστικές εκδρομές γύρω της είναι η αιτία για μια (ακόμα) επίσκεψη στην υπέροχη Ξάνθη. Κι αυτοί είναι οι λόγοι που την αγαπάμε!

Ξάνθη αξιοθέατα: Η παλιά πόλη!

Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ξάνθης αποτελώντας τον ιστορικό της πυρήνα και καλύπτει έκταση 380.000m2. Η πόλη είναι χτισμένη μετά το 1829, την χρονιά δηλαδή που μεγάλοι σεισμοί κατέστρεψαν πλήρως τον προηγούμενο οικισμό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η Παλιά πόλη αποτελεί την αφετηρία πολλών και σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ξάνθη: Η αρχόντισσα της Θράκης!

Το πλούσιο λαογραφικό μουσείο

Tο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1975 και στεγάζεται στο αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου, στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Το κτίριο, το οποίο αποτελεί και το ίδιο έκθεμα, αποτελεί ιστορική μαρτυρία για την κοινωνική και οικονομική ζωή μιας πόλης που άκμασε στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα, φιλοξενούνται εκθέσεις που παρουσιάζουν στοιχεία από τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο, την κοινωνική, οικονομική, θρησκευτική ζωή της πόλης και της υπαίθρου των αρχών του 20ου αιώνα.

Αξιοθέατα στην Ξάνθη: Λειβαδίτης

Στα 7 χλμ. περίπου από το χωριό Λειβαδίτης της Ξάνθης βρίσκεται ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων. Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων με τρομερό πάταγο, χαρίζοντας πλούσια βλάστηση στις σχισμές των βράχων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το χειμώνα αρκετές φορές ο καταρράκτης παγώνει και τα αιωρούμενα κρύσταλλα σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο!

Ξάνθη: Τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης

Το μεγαλύτερο καρναβάλι του νομού

Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές της Ξάνθης, που φέτος γιορτάζουν τα 51 τους χρόνια, έχουν ετοιμάσει αυτό εδώ το πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παρελάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, δρώμενα, περιπάτους, ξεναγήσεις, παράλληλες εκδηλώσεις και λαογραφικά αφιερώματα. Το τελευταίο σαββατοκύριακο πραγματοποιείται η μεγαλειώδης παρέλαση με «μπροστάρισσα» τη Βασίλισσα των Αρμάτων, ενώ την Κυριακή της Αποκριάς ξεχωρίζει το έθιμο του Τζάρου, που καίγεται πάνω από τον ποταμό Κόσυνθο, και την Καθαρά Δευτέρα το έθιμο της περιφοράς της Καμήλας στην Σταυρούπολη.

Ξάνθη: Η αρχόντισσα της Θράκης!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram