Βεργίνα αξιοθέατα: Ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών

Βεργίνα αξιοθέατα: Η Βεργίνα βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από τη Νάουσα, σε απόσταση συνολικά 33 χιλιομέτρων περίπου (19 χιλιόμετρα μέχρι την Βέροια συν 14 επιπλέον από εκεί για Βεργίνα. Στην διαδρομή, θα περάσετε και από το φράγμα του Αλιάκμονα).

Βεργίνα: Τα καλύτερα αξιοθέατα

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι περνάει σε μία άλλη εποχή.

Βεργίνα αξιοθέατα: Ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών

Το αρχαιολογικό μουσείο

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή υπόγεια κατασκευή. Εξωτερικά έχει τη μορφή ενός πήλινου τάφου. Εκεί εκτίθενται στο κοινό τα πιο σημαντικά φορητά ευρήματα και οι εξαιρετικές τοιχογραφίες που είχαν βρεθεί μέσα στους βασιλικούς τάφους. Οι θησαυροί των βασιλικών τάφων παρέχουν την αίσθηση της λαμπρότητας της πόλης Αιγές κατά τα χρόνια της ακμής της. Εδώ είναι ο θαυμάσιος τάφος του Φιλίππου Β ‘. Θα βρείτε επίσης την περίφημη χρυσή καμάρα και άλλα πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου Βασιλιά των Μακεδόνων. Οι μοναδικές τοιχογραφίες, όπως η ζωντανή αναπαράσταση της Απαγωγής της Περσεφόνης, αποκαλύπτουν τα επιτεύγματα στην τέχνη και τη ζωγραφική κατά τα χρόνια της βασιλείας του λαμπρού Μακεδονικού Βασιλείου.

Βεργίνα αξιοθέατα: Ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών

Περισσότερα για να δείτε

Εκτός από τους βασιλικούς τάφους, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, υπάρχουν επίσης το Αρχαίο θέατρο, το Ιερό της Εύκλειας και τα Ανάκτορα. Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες είναι το 2331092347 (ΙΖ´ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων).

Βεργίνα αξιοθέατα: Ο ξακουστός Φίλιππος Β’

Με το που μπεις στην είσοδο του μουσείου, θα βρεθείς σε ένα σκοτεινό περιβάλλον. Εκεί είναι η μετάβασή σου σε μία άλλη εποχή. Ένδοξη. Γύρω σου θα δεις πολλά εκθέματα με τα σημαντικότερα τη χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι. Περιείχε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β´ και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός.

Βεργίνα αξιοθέατα: Ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram