Βεργίνα: Αξέχαστες διακοπές στη Μακεδονία!

Βεργίνα: Η ανασκαφή του Καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου και των συνεργατών του στη Μεγάλη Τούμπα του χωριού Βεργίνα Ημαθίας, στην Κεντρική Μακεδονία, έφερε το 1977 στο φως μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα στην Ελλάδα. Μετά από την πνευματική τροφή, δοκιμάστε παραδοσιακό φαγητό στη Βεργίνα!

Ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά

Στη θέση της σημερινής Βεργίνας, στις υπώρειες των Πιερίων, υπήρξε η πρώτη αρχαία πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου, οι Αιγές. Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με το σύγχρονο στέγαστρό του φιλοξενεί σήμερα την κυρίως ανασκαφή, καθώς και την έκθεση των σημαντικότερων ευρημάτων από τους τάφους και αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μοναδικό στοιχείο τεράστιας ακτινοβολίας.

Οι ανασκαφές στη Βεργίνα

Μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα που εκτίθενται στο χώρο είναι οι δύο χρυσές λάρνακες που περιείχαν η μία τα οστά του Φιλίππου Β΄ και η άλλη τα οστά μιας από τις συζύγους του βασιλιά, καθώς και τα χρυσά στεφάνια βελανιδιάς και μυρτιάς που φορούσαν οι νεκροί. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το σπάνιο πορφυρό χρυσοκέντητο ύφασμα που τύλιγε τα οστά της βασιλικής συζύγου μαζί με το μοναδικής τέχνης διάδημά της, οι δύο χρυσελεφάντινες κλίνες συμποσίων, τα όπλα και η πανοπλία του Φιλίππου Β΄, τα πολύτιμα σκευή συμποσίων των βασιλικών μελών και η ασημένια τεφροδόχος του «Πρίγκιπα».

Βεργίνα: Αξέχαστες διακοπές στη Μακεδονία!

Διακοπές στη Βεργίνα!

Το δέος και η οδύνη των θνητών μπροστά στο θάνατο, το πέρασμα στην άλλη διάσταση των νεκρών στον Άδη, η αίγλη της βασιλικής λάμψης, η συγκίνηση που γεννά το τραγικό τέλος του βασιλικού οίκου των Τημενιδών είναι ιδέες σύμφυτες με τον ατμοσφαιρικό χώρο των βασιλικών τάφων των Αιγών, που εκτίθενται σε ένα χώρο ουδέτερο και σκοτεινό, όπου κυριαρχούν φωτισμένα και λαμπερά μόνον τα αρχαία αντικείμενα και οι τάφοι. Βρίσκεστε στη Βόρεια Ελλάδα, στην άκρη του μακεδονικού κάμπου. Στους πρόποδες των Πιερίων. Μπαίνετε στον τύμβο. Ακολουθείτε αναγκαστική πορεία. Καθώς το φως της ημέρας σβήνει, ο χώρος όπου εισέρχεστε σας προκαλεί έντονα συναισθήματα. Διαβάστε αναλυτικά τον οδηγό μας για το μουσείο της Βεργίνας.

Βεργίνα: Αξέχαστες διακοπές στη Μακεδονία!

Εξασφαλίστε τη διαμονή σας

Το Hotel Aigon βρίσκεται στην ιστορική Βεργίνα, κοντά στον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, σνακ μπαρ, lounge με τζάκι και κήπο με σκιερή καρυδιά. Τα ευρύχωρα δωμάτια του Aigon διαθέτουν μεγάλα παράθυρα με ειδυλλιακή θέα στην εξοχή, ενώ έχουν κλιματισμό, θέρμανση και τηλεόραση. Το ιδιωτικό μπάνιο είναι εξοπλισμένο με στεγνωτήρα μαλλιών.

Καθημερινά σερβίρεται παραδοσιακό πρωινό, που απαρτίζεται από ντόπια τυριά, μαρμελάδες και μέλι, καθώς και σπιτικές πίτες. Το σνακ μπαρ προτείνει σάντουιτς και ελαφριά γεύματα. Οι επισκέπτες του Aigon μπορούν επίσης να αγοράσουν τοπικές λιχουδιές στο κατάστημα του ξενοδοχείου. Το 24ωρο τουριστικό γραφείο του Aigon προσφέρει πληροφορίες για την περιοχή και διοργανώνει ξεναγήσεις σε κοντινά αγροκτήματα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν φρέσκα φρούτα.

Βεργίνα αξιοθέατα

Βεργίνα: Αξέχαστες διακοπές στη Μακεδονία!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram