Τσαγκαράδα: Το μαγευτικό χωριό της Ζαγοράς στο Πήλιο

Τσαγκαράδα Πήλιο: Η Τσαγκαράδα είναι χωριό και τουριστικό θέρετρο του νομού Μαγνησίας που βρίσκεται στις πλαγιές του Πηλίου αρκετά κοντά στον Βόλο. Αποτελείται από 500 – 600 κατοίκους αλλά έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και γεμίζει τουρίστες που θέλουν να δουν τον ευλογημένο αυτόν τόπο.

Τριήμερο στην Τσαγκαράδα!

Το τοπωνύμιο «Τσαγκαράδα» στάθηκε αφορμή να διατυπωθούν πολλές αντιφατικές εκδοχές. Η πιο απλοϊκή εκδοχή έχει σχέση με τα παπούτσια και βασίζεται στο ότι το χωριό κάποτε ονομαζόταν «Τσαγκαράδες». Μια άλλη εκδοχή στηρίζεται σε ετυμολογία ξένων λέξεων, κυρίως σλάβικων, που σχετίζονται με την «ωραία θέα».

Από την πόλη του Βόλου η διαδρομή προς την Τσαγκαράδα μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι μέσα από το κεντρικό Πήλιο, περνώντας δηλαδή αρχικά από την Πορταριά και στη συνέχεια από τα Χάνια και την Μακρυράχη. Είναι η πιο γραφική διαδρομή αλλά χαρακτηρίζεται από αρκετές στροφές που πιθανόν να κουράσουν αν έρχεστε ήδη από μακριά.

Τσαγκαράδα: Το μαγευτικό χωριό της Ζαγοράς στο Πήλιο

Οι τέσσερις οικισμοί:

Η Τσαγκαράδα αποτελείται από ούτε έναν, ούτε δύο αλλά τέσσερις οικισμούς. Συγκεκριμένα, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Στέφανο, την Αγία Κυριακή και τους Άγιους Ταξιάρχες. Με λίγα λόγια καταλαμβάνει μία καταπράσινη πλαγιά από το ύψος του περιφερικού δρόμου και λίγο πιο πάνω, μέχρι και το Αιγαίο, αποτελώντας έτσι τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Θα τη λατρέψετε!

Πήλιο Τσαγκαράδα: Ιππασία στη φύση!

Πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού θα βρείτε μία φάρμα με άλογα: Οι ειδικοί εδώ γνωρίζουν τον τόπο και τα μονοπάτια του πολύ καλά, καθώς έχουν μεγαλώσει μέσα σε αυτά. Αφήστε τους να σας οδηγήσουν σε μία μαγική εμπειρία με άλογα!

Η μαγική θέα και ο απαραίτητος εξοπλισμός για ιππασία:

Οι αναβάτες θα εντυπωσιαστούν από την ομορφιά της περιοχής, θα περάσουν ανάμεσα από ελαιώνες, πορτοκαλεώνες και ποταμάκια. Με την ιππασία θα έρθετε πιο κοντά στη φύση και θα γνωρίσετε τις ομορφιές της με αυτόν τον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο.

Όσο για τον εξοπλισμό: Στις εκδρομές χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σέλες, αλλά υπάρχει η δυνατότητα για τοποθέτηση σαμαριού για τους αρχαρίους. Η ένδυση των αναβατών θα πρέπει να είναι άνετη. Για το λόγο αυτό συμβουλεύουμε τους αναβάτες μας να φορούν παντελόνι και παπούτσια με μικρά τακούνια.

Τσαγκαράδα: Το μαγευτικό χωριό της Ζαγοράς στο Πήλιο

Τσαγκαράδα Πήλιο: Διαμονή

Οι επιλογές σε καταλύματα εδώ δεν είναι λίγες. Εμείς ξεχωρίσαμε ένα για εσάς και σας το προτείνουμε: Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Γαλανάκη βρίσκονται στο εκπληκτικό χωριό της Τσαγκαράδας σε απόσταση 45 χλμ από το Βόλο στο μαγευτικό βουνό των Κενταύρων.

Oι κτιριακές εγκαταστάσεις εναρμονίζονται απολύτως με το περιβάλλον του χωριού καθώς διακρίνονται για την παραδοσιακή τους διακόσμηση. Επίσης οι προσεγμένες υπηρεσίες εγγυώνται την ευχάριστη διαμονή. Οι επισκέπτες εδώ μπορούν να απολαύσουν το πρωινό τους είτε στη γεμάτη λουλούδια αυλή είτε στην αίθουσα με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο.

Τσαγκαράδα: Το μαγευτικό χωριό της Ζαγοράς στο Πήλιο

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram