Τρίκαλα Κορινθίας: Ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός

Τρίκαλα Κορινθίας: Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένα παραδοσιακό χωριό που ανήκει στον δήμο Ξυλοκάστρου ενώ είναι ο πιο αρχαίος οικισμός της περιοχής. Το χωριό χωρίζεται σε τρείς οικισμούς: τα Κάτω Τρίκαλα που βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μέτρων, τα Μεσαία Τρίκαλα στα 1000 μέτρα και τέλος τα Άνω Τρίκαλα που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1100 μέτρα. Εδώ θα βρείτε τα ομορφότερα αξιοθέατα στα Τρίκαλα Κορινθίας !

Τρίκαλα Κορινθίας: Πληροφορίες για το ταξίδι σας!

Εδώ θα βρείτε τα ωραιότερα αξιοθέατα στα Τρίκαλα Κορινθίας και το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο Ζηρείας. Τα Άνω Τρίκαλα είναι ένας υπέροχος παραδοσιακός οικισμός με πετρόχτιστα αρχοντικά που πολλά από αυτά πλέον έχουν μετατραπεί σε ξενώνες. Ο αέρας λόγω του υψομέτρου θα σας αναζωογονήσει ενώ θα βρείτε και πολλές πηγές με καθαρό νερό. Τα Κάτω Τρίκαλα διαθέτουν την πιο όμορφη και γραφική πλατεία που διαθέτει 2 μεγάλα πλατάνια. Γύρω από την πλατεία θα βρείτε τις καλύτερες παραδοσιακές ταβέρνες στα Τρίκαλα Κορινθίας και καφέ. Σε πολλή κοντινή απόσταση βρίσκεται και το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του χωριού το Grand Chalet που προσφέρει πολυτελή διαμονή.

Τρίκαλα Κορινθίας: Ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός

Πληροφορίες για το όρος Ζήρεια !

Πώς θα φτάσετε εδώ

Ανηφορίζοντας από Ξυλόκαστρο για Τρίκαλα Κορινθίας και κάνοντας μια διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια θα συναντήσετε τα χωριά Ρίζα, Πελλήνη, Δενδρό, Ρέθι και στα 25 χλμ (από το Ξυλόκαστρο) θα βρείτε την πρώτη συνοικία των Τρικάλων. Είναι ένα ορεινό χωριό και ο αρχαιότερος οικισμός της Κυλλήνης (Ζήρεια). Περιηγηθείτε στα χωριά και δοκιμάστε τα καλύτερα ταβερνάκια στα Τρίκαλα Κορινθίας !

Ελβετικό τοπίο στα Τρίκαλα Κορινθίας!

Εδώ το τοπίο μοιάζει σαν να βρίσκεσαι χειμώνα στην Ελβετία! Είτε προτιμάτε τη λιτότητα είτε την πολυτέλεια, εδώ θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Ξεκινώντας από τα Κάτω Τρίκαλα στην Ορεινή Κορινθία, στο κέντρο του χωριού ο επισκέπτης αντικρίζει την υπέροχη πετρόκτιστη πλατεία με τα δύο υπερ-αιωνόβια πλατάνια που σε συνδυασμό με  τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα καφέ συνθέτουν ένα εξαιρετικά μοναδικό σκηνικό στα 900μ. υψόμετρο. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει  κάθε λογής συνταγές στις ταβέρνες του χωριού φτιαγμένες με μεράκι από τις μαγείρισσες των καταστημάτων.

Λιβάδι Παρνασσού: Τα καλύτερα της Αράχωβας!

Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Τα Μεσαία Τρίκαλα στην  είναι ένας οικισμός που διατηρεί το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο  σε συνδυασμό με νέα κτίσματα φτιαγμένα με μεράκι, από πέτρα και ξύλο. Εκεί έχει δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα μεγάλη υποδομή σε ξενώνες, ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφέ που δίνουν τη δυνατότητα στον  επισκέπτη να απολαύσει κάθε λογής  τοπικά παραδοσιακά φαγητά και να ξεκουραστεί στους υπέροχους ξενώνες του χωριού.

Στα Ανω Τρίκαλα σώζονται πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αιώνα, που ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί, όπως ο περίφημος ναός του Αγ. Νικολάου με τις αξιόλογες τοιχογραφίες από το 10ο  αιώνα, το Αρχοντικό των Νοταράδων και το σπίτι γεννήσεως του Αγίου Γερασίμου. Το μέρος έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά και αξίζει μία επίσκεψη φέτος το χειμώνα για να το διαπιστώσεις!

Τρίκαλα Κορινθίας: Ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram