Τριήμερο στη Μεγάλη Πρέσπα

Η Μεγάλη Πρέσπα είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Βαλκανικής Χερσονήσου. Η συνολική έκταση της λίμνης είναι 273 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Περίπου το 60% της λίμνης, ανήκει στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ στην Ελλάδα ανήκει το 22%. Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων. Συνδέεται στα νότια με την γειτονική της Μικρή Πρέσπα, από την οποία απέχει περίπου 300 μέτρα. Η Μεγάλη Πρέσπα είναι 10 μ. χαμηλότερα από τη Μικρή αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και πρόκειται για ένα ταξίδι που θα θέλεις να κάνεις ξανά και ξανά!

Τριήμερο στη Μεγάλη Πρέσπα

Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείς:

Οι λίμνες των Πρεσπών είναι ένα μοναδικό το τοπίο για τον επισκέπτη. Από τον αυχένα του βουνού που εισχωρεί στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας βλέπει αριστερά το γραφικό χωριό ”Ψαράδες” , βόρεια τη Μεγάλη Πρέσπα και στο βάθος μια ψηλή οροσειρά, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου χιονισμένη και με φωλιασμένο στον μεσημβρινό θύλακα τον ιστορικό οικισμό του Αγίου Γερμανού.

Στη Μικρή Πρέσπα θα βρεις νούφαρα όλες τις εποχές του χρόνου, καλαμιές, σπάνια είδη χαμηλής βλάστησης και την ηρεμία που πάντα αναζητούσες. Αντίθετα, οι όχθες της Μεγάλης έχουν πέστροφες, πεταλούδες και τσιρόνια. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών είναι ένας από τους δέκα Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας και ιδρύθηκε κυρίως για να προστατευθούν τα σπάνια είδη πουλιών.

Ξεχωρίζει ο πελεκάνος και ο κορμοράνος. Σπάνιος υδροβιότοπος, ποικιλία ζωής και πανέμορφο τοπίο. Οι παραδοσιακοί οικισμοί και τα μνημεία της περιοχής μάλιστα είναι υψηλής αισθητικής και επιστημονικής αξίας. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να συναντήσει κανείς τα σπάνια υδρόβια πουλιά, να απαθανατίσει το μέρος και να απολαύσει τη φύση.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις Πρέσπες!

Βαρκάδα στη Μεγάλη Πρέσπα!

Ξεκινά από τους ”Ψαράδες” , ένα ήσυχο και όμορφο ψαροχώρι με λιγοστούς κατοίκους. Ο τόπος είναι πλούσιος σε ιστορία. Στις βραχώδεις ακτές της λίμνης κατέφυγαν και ασκήτευσαν μοναχοί κατά τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή εποχή, καθώς από τα τέλη του 9ου αιώνα η περιοχή περιέρχεται στη ζώνη επιρροής του Βούλγαρου ηγεμόνα Συμεών και καταλαμβάνεται πότε από τους Βυζαντινούς και πότε από τους Βούλγαρους.

Τριήμερο στη Μεγάλη Πρέσπα

Τριήμερο στη Μεγάλη Πρέσπα

Μεγάλη Πρέσπα: Δοκίμασε ψάρι από τη λίμνη!

Στα ταβερνάκια του χωριού, τα ψάρια είναι φρέσκα και λιμνίσια: Θα δεις τους ίδιους τους ψαράδες του χωριού να ξεφορτώνουν από την όχθη ως τα μαγαζιά και να εμπορεύονται μπροστά σου. Όλα τα φαγητά είναι μαμαδίστικα και το κλίμα πολύ φιλόξενο. Ζήτησε μία μίνι ξενάγηση από τους ντόπιους στο χωριό, πιες μαζί τους ένα τσιπουράκι σε κάποιο από τα καφενεία και άφησέ τους να σου διηγηθούν για τον τόπο τους.

Τριήμερο στη Μεγάλη Πρέσπα

Το Ασκηταριό της Παναγίας Ελεούσας:

Το μνημείο κτίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα και βρίσκεται σε ύψος 40 μ. από τη στάθμη της λίμνης. Ο ναός είναι μικρός και βρίσκεται σε πλάτωμα στο κοίλωμα ενός βράχου. Γύρω γύρω υπάρχουν κελιά μοναχών, τοιχογραφίες πολύ ιδιαίτερες και εντυπωσιακή θέα. Βρεθείτε κοντά στην ασκητική ζωή και συνομιλήστε μαζί τους στο πιο γαλήνιο μέρος της περιοχής.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram