Τουρισμός στην Καρδαμύλη: Τα αξιοθέατα που θα βρεις

Καρδαμύλη αξιοθέατα: Στη νεότερη ιστορία, η Μάνη ήταν υπό βενετική κατοχή. Την ίδια περίοδο δεχόταν επανειλημμένες επιθέσεις από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η βίαια ιστορία αυτού του μαρτυρικού τόπου είναι χαραγμένη σε κάθε πέτρα και ανεμόδαρτη πλαγιά του Ταΰγετου.

Σπουδαία ιστορική σημασία

Πυργόσπιτα, αμέτρητες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια είναι διάσπαρτα στους ελαιώνες και τις κατάφυτες πλαγιές. Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε την Παλιά Καρδαμύλη και το αρχαιολογικό μουσείο, που είναι μόνο λίγα λεπτά από τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Για φαγητό στην Καρδαμύλη, θα βρείτε τα ωραιότερα στέκια!

Ξεκινώντας από την Καρδαμύλη, μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές στα κοντινά χωριουδάκια, Σοφία, Πετροβούνι, Προάστιο και Εξωχώρι που προσφέρουν απίστευτη θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο και πολλά μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος. Στο δρόμο σας θα βρείτε μονοπάτια με καλή σήμανση, τα λεγόμενα καλντερίμια, καθώς και ορεινές διαδρομές για ποδήλατο βουνού!

Διακοπές στην μαγευτική Καρδαμύλη

Καρδαμύλη αξιοθέατα: Η φύση θα σας συναρπάσει!

Λίγο πιο μακριά από την Καρδαμύλη, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης, βρίσκεται το ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, το εκπληκτικής ομορφιάς σπήλαιο του Δυρού και η καστροπολιτεία του Μυστρά, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Παραλίες Καρδαμύλη

Βόλτα στα σοκάκια της

Οπωσδήποτε θα πας στην Παλιά Καρδαμύλη στην πλαγιά με τα πυργόσπιτα. Πρόκειται για ένα οχυρωμένο σύμπλεγμα από πυργόσπιτα, κτισμένα γύρω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του 18ου αιώνα. Περνάτε από την καστρόπορτα, διαβάζετε τις μαρμάρινες επιγραφές, θαυμάζετε τους ανάγλυφους δικέφαλους αετούς του Βυζαντίου.

Η Λίμνη Δόξα είναι η ομορφότερη της χώρας μας!

Καρδαμύλη αξιοθέατα: Οι γνωστότερες παραλίες

Τόπος χαράς και διασκέδασης, η κοσμική παραλία της Στούπας, 8 χλμ. από την Καρδαμύλη, έχει χρυσαφένια αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά. Πλήρως οργανωμένη, είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες στην Πελοπόννησο. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα υπάρχουν σε απόσταση αναπνοής.

Τι θα βρεις εδώ

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης καθώς και σημαντικό τουριστικό κέντρο. Η Καρδαμύλη είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη ποικιλία τοπίων, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει καταπράσινες πλαγιές, υπέροχες παραλίες, περιποιημένα πέτρινα αρχοντικά παραδοσιακής μανιάτικης αρχιτεκτονικής, λιθόστρωτα δρομάκια, κατάφυτους κήπους και το πανέμορφο γραφικό λιμανάκι του χωριού.
Σε απόσταση 800 μέτρων από την αποβάθρα της Καρδαμύλης, βρίσκεται το γραφικό νησάκι Μερόπη. Κοντά στη παραλία του βρίσκεται ο ναός της Παναγίας που χρονολογείται γύρω στο 1779, με λίγα μόνο σημεία του να σώζονται. Η Καρδαμύλη διαθέτει διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες με καλό φαγητό. Μερικά χιλιόμετρα από την Καρδαμύλη είναι η Στούπα και ο Άγιος Νικόλαος.
Διακοπές στην μαγευτική Καρδαμύλη

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram