Τα top αξιοθέατα στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων

Αξιοθέατα στο Μονοδένδρι: Το Μονοδένδρι είναι κτισμένο στο βόρειο άκρο του Ζαγορίου σε υψόμετρο 1060 μέτρων, κοντά στον παραπόταμο Βοϊδομάτη και απέχει 41 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων!

Η μονή της Αγίας Παρασκευής:

Τα Ζαγοροχώρια έχουν πολλά μνημεία και εκκλησίες, όμως η μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι είναι μοναδική ως προς την τοποθεσία της. Χτισμένη ακριβώς στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, κοιτώντας την από μακριά νομίζεις ότι κρέμεται στον αέρα. Η θέα είναι εκπληκτική και το μέρος θα σου κόψει την ανάσα. Σε αυτό το φυσικό καταφύγιο, έρχονταν οι κυνηγημένοι κάτοικοι της περιοχής για να σωθούν από τους Τουρκαλβανούς ληστές. Για να φτάσετε, παρκάρετε στο Μονοδένδρι, διασχίστε την πλατεία και αφήστε καλύτερα το αυτοκίνητό σας έξω από το χωριό!

Αξιοθέατα στο Μονοδένδρι: Βίκος

Φτάνοντας στον Βίκο, αφήνετε το αμάξι στην πλατεία και στρίβετε δεξιά στην ταμπέλα που γράφει «Παρατηρητήριο Ράχης». Προχωράτε 100 μέτρα και συναντάτε ένα κιόσκι με πέτρινα πεζούλια. Μη σταματήσετε εδώ, συνεχίστε άλλα 20 μέτρα και θα βρείτε ένα ξύλινο κιόσκι, χτισμένο στην άκρη του βουνού. Το τοπίο θα σας μαγέψει! Θα δείτε ψηλά πλατάνια δίπλα από το ποτάμι στη χαράδρα του Βίκου και το νερό να ρέει από τον Βοϊδομάτη, παραπόταμο του Αώου.

Τα top αξιοθέατα στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων

Ριζάρειος σχολή:

Το οικοτροφείο του χωριού που φιλοξενεί και διδάσκει αφιλοκερδώς νεαρές οικότροφους. Εκεί, τα κορίτσια μαθαίνουν την τέχνη της ταπητουργίας και υφαντουργίας! Η Ριζάρειος Σχολή λειτουργεί χρόνια και έχει σκοπό την εκπαιδευτική, πολιτιστική καθώς και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής του Ζαγορίου, γενέτειρας των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη.

Τα top αξιοθέατα στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων

Μονοδένδρι αξιοθέατα: Το πέτρινο δάσος!

Από τα ωραιότερα μέρη του χωριού! Η διαδρομή και η θέα αξίζει όσο τίποτα, ειδικά αν αγαπάτε την άγρια φυσική ομορφιά από σχιστόλιθους. Το Πέτρινο Δάσος μοιάζει με αριστούργημα και έχει εντυπωσιακές πέτρινες αναπαραστάσεις που θα σε εκπλήξουν. Πολύ ενδιαφέρον μέρος και ιδανικός προορισμός για τη γεωλογικές μελέτες που σας χαρίζει μοναδική θέα στο φαράγγι!

Τα top αξιοθέατα στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram