Χειμερινοί προορισμοί: Οι top 4 κοντά στην Αθήνα!

Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα: Δεν είστε οι μόνοι που περιμένετε πως και πως να οργανώσετε μία ολιγοήμερη εκδρομή στον καθαρό αέρα μέσα στο χειμώνα! Ορεινά μέρη, παραδοσιακοί ξενώνες, τζάκι και καλό φαγητό. Καθώς η Ελλάδα έχει μαγικά τοπία όλες τις εποχές του χρόνου για να δεις… Πάμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές μια ανάσα από τη ρουτίνα της πόλης.

Η κοσμοπολίτικη Αράχοβα!

Περίπου δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται ο πλέον γνωστότερος χειμερινός προορισμός για αποδράσεις: Η Αράχοβα! Παρά την επισκεψιμότητα που έχει και την ακμή που έχει γνωρίσει… Η Αράχοβα είναι μία επιλογή με πανέμορφο φυσικό τοπίο. Η ”Μύκονος του Χειμώνα” ή αλλιώς  η ”Βασίλισσα του χιονιού” θα σε μαγέψει με το κάλλος της. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στον Παρνασσό και η εμπειρία του σκι με θέα τη θάλασσα είναι το κάτι άλλο! Εκτός όμως από σκι, μπορείς να ασχοληθείς με snowboard, πεζοπορία, ιππασία, χιονορακέτες και ποδήλατο βουνού. Εδώ θα βρεις όλα τα mountain sports και τα hobbies χιονιού είτε είσαι αρχάριος είτε πιο πεπειραμένος.

Τα καταλύματα στην Αράχοβα είναι πολλά και για όλα τα γούστα. Μικρά ή μεγάλα σαλέ, ξύλινα σπιτάκια με πολυτελείς χώρους ή απλούστερα, περιμένουν να σε φιλοξενήσουν. Το χωριό αυτό διαθέτει άπειρες επιλογές για φαγητό με τοπική γαστρονομία αλλά και άπειρες επιλογές για διασκέδαση. Τα cafe-bars και τα νυχτερινά μαγαζιά δεν λείπουν από την ”Μύκονο του χειμώνα”.  Για όλους αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, το χωριό αυτό είναι αναμφίβολα νούμερο ένα στις προτιμήσεις μας για αυτό το τριήμερο.

Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα: Δείτε εδώ φωτογραφίες από την Αράχωβα!

Χειμερινοί προορισμοί: Οι top 4 κοντά στην Αθήνα!

Χειμερινοί προορισμοί: Οι top 4 κοντά στην Αθήνα!

Γνωρίστε το μαγευτικό Πήλιο!

Για εσάς που είστε λάτρεις της φύσης, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Βόλος, Πορταριά, Τσαγκαράδα… Τα τοπία θα σε αφήσουν άφωνο! Αν είστε πεζοπόρος, οι ήπιες πλαγιές θα σας ευχαριστήσουν και θα σας χαρίσουν μία άνετη διαδρομή στη φύση. Το χειμώνα το Πήλιο είναι ντυμένο στα λευκά και η εμπειρία είναι μοναδική ανάμεσα στα έλατα και τις καστανιές.

Πορταριά η κοσμοπολίτισσα!

Ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου, ιδιαίτερα γνωστό και δημοφιλές! Φημισμένο για το χιονοδρομικό του κέντρο, με πολλά μαγαζιά, καφέ και πολυσύχναστους δρόμους. Θα βρεις πολλές επιλογές για διαμονή, ταβέρνες, μπαρ και καταστήματα μικρά ή μεγάλα.

Χειμερινοί προορισμοί: Οι top 4 κοντά στην Αθήνα!

Πάρνηθα: Διαχρονική επιλογή για μονοήμερη!

Ακόμη και αν δεν θέλεις να διανυκτερεύσεις, η Πάρνηθα είναι μία καλή επιλογή για μονοήμερη βόλτα για όλους. Θα το ευχαριστηθεί σίγουρα όλη η οικογένεια, ειδικά αν την πετύχεις χιονισμένη, πράγμα όχι και τόσο δύσκολο! Ορειβασία και ποδήλατο βουνού είναι οι πιο συνηθισμένες δραστηριότητες στο όρος. Φτάνοντας στο καταφύγιο Μπάφι, θα βρεις καλό φαγητό αλλά και διαμονή. Είναι σίγουρα αυτό που ονειρεύεσαι για μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς με το ταίρι σου ή με την οικογένειά σου, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά που θα ξετρελαθούν! Η πανίδα στην Πάρνηθα αποτελείται από ελάφια, εκτός των άλλων, τα οποία μπορεί να συναντήσεις αν είσαι τυχερός.

Χειμερινοί προορισμοί: Οι top 4 κοντά στην Αθήνα!

Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα: Η όμορφη Χαλκίδα!

Αν ψάχνετε μία απόδραση πολύ κοντά από την πόλη, θα βρεθείτε στη Χαλκίδα σε λιγότερο από μία ώρα. Αν και παραλιακή πόλη, είναι ότι πρέπει και για χειμερινός προορισμός. Κάνε βόλτα στην παραλία, πιες τσίπουρο στα ταβερνάκια της Χαλκίδας και ψώνισε στα τοπικά μαγαζάκια. Πολύς κόσμος, φοιτητική ζωή και ωραίοι άνρθωποι. Μία πόλη ζωντανή, με νυχτερινή διασκέδαση και όλες τις επιλογές. Ακόμη πολύ κοντά στη Χαλκίδα θα βρεις το χωριό Στενή, όμορφο και γραφικό.

Χειμερινοί προορισμοί: Οι top 4 κοντά στην Αθήνα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram