Γρεβενά φαγητό: Μαζεύουμε μανιτάρια, συναντάμε… μαμούθ, σκαρφαλώνουμε τοξωτά γεφύρια, δοκιμάζουμε κοκκινιστό αγριογούρουνο και κάνουμε σλάλομ στη Βασιλίτσα. Τα ωραιότερα αξιοθέατα στα Γρεβενά, η βόλτα στην πόλη των μανιταριών και οι ντόπιες νοστιμιές θα σας εκπλήξουν!
Γρεβενά φαγητό: Ελληνικόν!
Το Ελληνικόν είναι όπως το λέει και η λέξη ένα ελληνικό παραδοσιακό εστιατόριο στα Γρεβενά με πολλές εκπλήξεις! Ένα μεζεδοπωλείο με νόστιμα πιάτα που λειτουργεί ως ουζερί από νωρίς αλλά και ως ταβερνάκι. Κατάλληλο και για παρέες και για οικογένειες, σε πολύ ωραία τοποθεσία θα σας ευχαριστήσει και θα είναι ένας από τους must-to-go σταθμούς σας σε κάθε επίσκεψή σας εδώ.
Γνωρίστε την Εκάβη!
Κάντε μία ρομαντική βόλτα στην πόλη: Μπορεί σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή της, η ίδια η πόλη των Γρεβενών να μην φημίζεται για τα ειδυλλιακά της τοπία, πράγμα εμφανές και από την –παράδοξη για τον πρωτάρη επισκέπτη– έλλειψη ξενοδοχείων και λοιπών καταλυμάτων μέσα στην πόλη. Παρ’ όλα αυτά, τα Γρεβενά συγκεντρώνουν μερικές από τις καλύτερες προτάσεις εξόδου, φαγητού και καφέ στην περιοχή.
Μια βόλτα στους πεζόδρομους και τις πλατείες του κέντρου, γύρω από το παλιό πέτρινο ρολόι-σήμα κατατεθέν της πόλης και με σταθερό φόντο… μανιτάρια σε φωτογραφίες, αφίσες, ταμπέλες καταστημάτων και γλυπτά στους δρόμους, μπορεί να γεμίσει ένα ολόκληρο πρωινό χωρίς να το καταλάβετε. Γνωρίστε την Εκάβη: Πιτσαρία την πλατεία Αιμιλιανού με ιταλικές γεύσεις για όλα τα γούστα! Χορταστικές μερίδες, ζυμαρικά, σαλάτες αλλά και εκπληκτικό σνίτσελ κοτόπουλο που αξίζει να δοκιμάσετε.
Στα Γρεβενά για φαγητό: ”Αυλαίς”
Απαραίτητη στάση στο κέντρο της πόλης, είναι το εστιατόριο Αυλαίς, το οποίο μετρά τα χρόνια του σε δεκαετίες και την πελατεία του σε ορκισμένους λάτρεις των μανιταριών του. Το πιο εξειδικευμένο «μανιταρο-εστιατόριο» στην πόλη, αποτελεί την ιδανική πρώτη επαφή με τον κόσμο των μανιταριών για τα οποία φημίζεται η πόλη (ζητήστε μια ποικιλία μανιταριών, και θα εκπλαγείτε από τα διαφορετικά είδη και τους τρόπους μαγειρέματος) αλλά δεν μένει εκεί: Σερβίρει και ωραιότατα ψητά στη σχάρα, ευφάνταστες σαλάτες και καλομαγειρεμένες τοπικές συνταγές με κρέας. Με τις καλύτερες εντυπώσεις μας άφησαν το κοντοσούβλι κοτόπουλο, οι πανσέτες γεμιστές με (το μαντέψατε) μανιτάρια, το χοιρινό κοντοσούβλι και η σαλάτα με πρασινάδες, ντόπιο τυρί και (ναι) μανιτάρια. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15-20€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί.