Το ιστορικό Μικρό Χωριό στο Καρπενήσι

Μικρό Χωριό Καρπενήσι: Ένα ορεινό χωριό που βρίσκεται στην καρδιά ενός ελατοδάσους. Απέχει 12 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και έχει μόλις 20 κατοίκους! Καλά ακούσατε: Το Μικρό Χωριό είναι πραγματικά μικρό αλλά και πολύ ξακουστό για την ιστορία και την παράδοσή του. Μαζί με το Μεγάλο Χωριό αποτελούν τα δύο must see μέρη στο Καρπενήσι. Ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε καλύτερα!

Οι δύο οικισμοί:

Το μέρος αποτελείται από το Παλιό Μικρό Χωριό και από το Νέο Μικρό Χωριό. Οι δύο οικισμοί βρίσκονται σε ένα καταπράσινο τοπίο, στους πρόποδες του όρους Χελιδόνα πάνω από την λαγκάδα της Ποταμιάς που διασχίζει ο Καρπενησιώτης, όπου κυριαρχούν έλατα, καστανιές, καρυδιές, βελανιδιές, βατομουριές, κρανιές. Εδώ υπάρχει και χειμερινός και θερινός τουρισμός, όμως ο κόσμος λόγω ορεινού τοπίου προτιμά να περάσει εδώ τις χειμερινές του διακοπές. Είναι ένας επίγειος παράδεισος που ειδικά αν είστε φυσιολάτρες θα σας μαγέψει και θα σας χαρίσει την ξεκούραση που αναζητούσατε.

Γνωρίστε το Μεγάλο Χωριό στο Καρπενήσι

Μικρό Χωριό Καρπενήσι: Η ιστορία του!

Το μέρος ήταν αρκετά εγκαταλελειμμένο λόγω της κατολίσθησης του 63. Τα προβλήματα ήταν πολλά όμως οι κάτοικοι αγαπούσαν πολύ τον τόπο τους και ήθελαν να αναστηλωθεί. Έτσι, ξεκίνησαν το 64 μία προσπάθεια ανοικοδόμησης που κράτησε 4 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, το Νέο Μικρό Χωριό χτίστηκε σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το Παλαιό Μικρό Χωριό, βάσει τουριστικού σχεδίου ορεινού χωριού, σε υψόμετρο 850 μέτρων. Το συναντάμε πριν το Παλαιό Μικρό Χωριό μέσα σε ένα πυκνό πανέμορφο ελατοδάσος και πρόκειται για μία πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια όλων.

Το ιστορικό Μικρό Χωριό στο Καρπενήσι

Καρπενήσι: Τι θα κάνετε στο Μικρό Χωριό!

Στην είσοδο του Παλαιού Μικρού Χωριού ο επισκέπτης θα συναντήσει σήμερα το Μνημείο των 13 θυμάτων της κατολίσθησης σε μία ήσυχη τοποθεσία με μεγάλα πλατάνια και δροσερό τρεχούμενο νερό. Είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και μνημεία που θα βρείτε εδώ. Οι πηγές και τα νερά εδώ είναι το κάτι άλλο: Στην πλατεία του Παλιού Μικρού Χωριού βρίσκεται μια από τις παλαιότερες πηγές του χωριού που αποτελείται από έξι αστείρευτες βρύσες με ολόδροσο νερό. Από τα νερά της πηγής τρέφεται, πάνω από δυο αιώνες, ένας θεόρατος πλάτανος, που αγκαλιάζει ολόκληρη την πλατεία.

Κάντε μία βόλτα στους οικισμούς και δείτε με τα μάτια σας αυτές τις απλές ομορφιές που τόσο λείπουν από τις μεγαλουπόλεις και τα γνωστά θέρετρα διακοπών. Ακόμη, η πλατεία του χωριού είναι ο τόπος συνάντησης για τους Μικροχωρίτες. Εδώ συγκεντρώνονταν παλαιότερα οι κάτοικοι προκειμένου να αποφασίσουν πάνω σε σοβαρά κοινοτικά ζητήματα και στον χοντρό κορμό του πλάτανου κολλούσαν όλες τις ανακοινώσεις τους.  Εδώ γίνονται τα μεγάλα γλέντια για γάμους, βαφτίσια και άλλες γιορτές για το Καρπενήσι !

Το ιστορικό Μικρό Χωριό στο Καρπενήσι

Το νοστιμότερο φαγητό του νομού!

”Στην Πόλη” λέγεται το όμορφο και ζεστό εστιατόριο του Μικρού Χωριού που είναι ένας παράδεισος για τους καλοφαγάδες: Εδώ θα βρεις παραδοσιακά φαγητά αλλά και ψητά στη σχάρα. Εξαιρετικές γεύσεις, καταπληκτική φιλοξενία, φιλικοί άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουν. Εξαιρετική επιλογή για ποικιλία γεύσεων και πιάτων που ξεφεύγουν από την κλασική κρεατοφαγία αλλά κρατούν ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Πού θα φάτε παραδοσιακές γεύσεις στο Καρπενήσι

Δες εδώ: Φαγητό στο Καρπενήσι !

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram